Балетът е меле не просто под формата на хаотично стълпотворение, а като мултижанрова темпераментна среща на драма, трилър, комедия и романтика, одухотворени чрез театър, музика и танц на фона на модерен прочит на произведенията на Шостакович, Прокофиев, Чайковски, Мусоргски, Хачатурян и други.
Лентата The Ballet Melee e базирана на балета The Bingo Project, пренасящ зрителите в постапокалиптичен свят, изграден на проектен принцип. Впускаме се смело в турбулентното бъдеще на ускорено глобално затопляне, преначертана карта на света и всемогъща бюрокрация по цялата планета, чието управление и оцеляване зависи от печеленето на проекти.

The Bingo Project ни въвлича в спечелен проект за балетна постановка, в която редом с артистите се включва и оркестър. Героите от спектакъла са същите като във филма The Ballet Melee – балет Арабеск и The Bingo Symphony Orchestra, както и актьорът Ники Станоев в ролята на Чиновника.
Хармоничното преплитане на музика и танц омагьосва зрителя с емоционална история, в която светът без бюрокрация е просто невъзможен.
Премиерата на филма The Ballet Melee е в рамките на София Филм Фест на 15 март в кино Люмиер от 18:00 часа. Грабваме билетите си оттук.