Next Door Winter Fair
По съседски ви е, ако живеете в Лозенец, но така или иначе всички знаем пътя до Betahaus. В коледната селекция тук са влезли малките големи бижута на Boobijou, ръчно изработените текстилни играчки на YoYo Fabric с традиционни български мотиви и нетрадиционен съвременен вид, необикновените бисквитени чаши на Златина Кръстева, перфектните кожени чанти на Bogdanin Brothers и илюстрациите на Анелия Пашова. Накрая най-сладкото: гурме колекция от шоколадови блокчета без оцветители и с дъх на рози от сестрите Ина и Росица Паунови – Rosey’s Mark, и сладкото без консерванти на Vanilla Kitchen (вече сме хвърлили око на бурканчето Кокоска Ескимоска).
6 декември, 14:00-20:00
Betahaus, ул. Крум Попов 56-58

SoBazaar Christmas Edition #2
Не просто второ, а разширено издание. Слава Богу, че дните за обиколка и пазаруване са два. Наред с обичайните заподозрени – кожените чанти с изчистени линии на Hand Джоб, топлите плетива на Чекмедже, алтернативната мода на Ham&Eggs, бутиковите чаши Art.E, шарките на Шевица и детските тениски на Тоте Поте, ще се случи и премиерата на чистите кремове и балсами в ретро опаковки Handmaids Cosmetics. Харесваме също лампите с дървена конструкция на младата надежда Димитър Палански, пловдивският шоколад Гайо (особено течния в бурканче), създаден от фини сортове какаови зърна и детското столче на Мил, което пести пространство и се вписва невидимо в интериора.
6-7 декември, 10:00-19:00
Soho, ул. Искър 2

Part of Heart
За този базар си запазете уикенда точно преди Коледа. Организаторите му имат добра цел за следване – да срещнат „тези, които създават с тези, които оценяват”. Създаващите са общо 14, пълни с желание и възможности за творческа изява. Ще видим новия модел снегоходки на SmallFoot, Аменун Женева ще сподели маслената си живопис, Арт студио Миро и Стани ще донесат новите си модели керамични чаши, а фотографката, към която се обръщаме само с Лора, ще покаже своите весели фотоси. Ръкоделията на Chippoke Neshta ще са на една ръка разстояние от ръчнотъкания текстил на Веселка Георгиева и рисуваната коприна на Силвия Павлова, а младият ювелир-майстор Симеон Шомов ще добави щипка Амели Пулен с авторските си бижута.  
19-21 декември
Галерия Suspacious, ул. 6-ти септември 13