Без месо, моля – три чудни вегетариански ресторанта

Dream House

Автор на снимката Илиян Ружин, текст Валерия Василева

Вегетарианската кухня може да бъде впечатляващо разнообразна и Dream House доказва това. Пребогатото меню може да разгледате на сайта им dreamhouse-bg.com, а ние бързаме да отличим многобройните ястия с биопродукти като гръцките кюфтенца със сирене или запечените в сметана броколи. Можете да похапнете в почти домашната обстановка на ресторанта или да поръчате за дома или офиса.
ул. Алабин 50А

Kring

Автор на снимката Илиян Ружин, текст Валерия Василева

В Kring обещават, че вегетарианската храна може да бъде по-съблазнителна и от сочна пържола. Биоконцепцията на ресторанта черпи вдъхновение от източните практики за здравословно хранене. Мястото е подходящо за вегани – месото е заменено от сайтан, а обичайните подправки – от темпе и хумасио, като дори водата за готвене е минерална. Код зелено без бяла захар и алкохол.
ул. Цар Симеон 72

Cabra

Автор на снимката Илиян Ружин, текст Валерия Василева

Цветният интериор на Cabra задължава да се застоите над апетитните биовкуснотии. Насладете се доволно на тристепенно меню, като тук ще можете да изберете дали салатата да е в малък или в голям грамаж. Кълновете и тофуто в Cabra са своебразно гурме и сме сигурни, че кухнята ще се услади и на месоядни. Гювеч Тихуана или Кабра суши – всичко е еднакво примамливо, само изберете с каква напитка да допълните удоволствието.
ул. Оборище 18