"Човек и добре да живее, се качва в 94."
древна софийска мъдрост

1. Дупчете билет
Времената, когато органите на Контрол по транспорта и нередовните граждани се преследваха като копои между седалките вече са в миналото, но все още не е приятно да те сгащят без билет. Публичното унижение и глобата не си струват левчето, повярвайте ни. Както и че още сме много далеч от момента, в който се качваш в автобуса от първата врата, слизаш от последната, а усмихнат шофьор с фуражка ти пожелава приятен ден, ех.

2. Не се надвиквайте
Никой не може да ни убеди, че преливащият от хормони разговор между тийнейджърки за поредния им crush (увлечение по нашенски) или преразказаната на висок глас хронология на нечие заболяване от Студената война до наши дни са теми, подходящи за широка аудитория. Ако не изпитвате и грам желание да се озовете в центъра на поредната житейска драма, спасенията са две: спонтанно изпадане в нирвана или слушалки. Толкова е просто.

3. Къпете се
С прискърбие установяваме, че личната хигиена още е деликатна тема за доста от ползващите услугите на градския транспорт. Ако закусвате с чесън, приемате душа като лична обида и считате миризмата на чорапи за афродизиак, добре помислете, преди да запознаете човека на съседната седалка с телесните си аромати. От друга страна, ако имате наблизо кръст и сребърен куршум, може да сте спокойни, че вероятността да бъдете нападнати от вампир в отсечката между Орлов мост и бул. България на практика е сведена до нула.

4. Отстъпвайте място
Бременните жени, майките с деца, възрастните хора и тези с увреждания са с предимство. Точка. Спрете да се правите, че гледате през прозореца и ставайте! Да не се разправяме повече.

5. Ходете пеша
Добре де, не е много удобно, ако живеете в Казичене и работите на Патриарха, но при всеки друг случай е здравословно, полезно за тонуса и ви спестява всичко, изброено по-горе. Какво повече има да говорим.