Фотографиите бяха оценени от жури в състав: Борис Мисирков, Елица Баракова, Веселин Боришев, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Николай Василев, Явор Попов.

Наградите са осигурени от спонсорите на конкурса Аурубис България и Софарма. В категорията Благотворителността през погледа на децата победителят 12-годишният Ивайло Атанасов получи фотоапарат от Olympus. Наградата в категория Благотворителност и екология (победител е Диана Павлова) е уикенд за двама. Спечелилият в категория Фоторазказ за благотворителността, Боян Христов, получи наред с паричната награда и годишен абонамент за списание Фотомания.

Тази година професионалисти и любители са запечатали с любов и внимание през обективите си близо 300 индивидуални погледа към филантропията. През чувствителното око на авторите ще се докоснем както до множество каузи и инициативи, така и до лицата на хора, чиято енергия и воля са променили някого или пък частица от света край нас.

Списание Програмата като медиен партньор на мероприятието също се включи с награда в категорията Благотворителност и Култура, където награден на първо място бе Калоян Богданов с фотографията си Той и Музиката.
До 8 юли експозицията ще остане във Vivacom Art Hall, след което ще излезе извън пределите на столицата, за да обиколи и други градове в страната. Пълна информация и поглед към всички фотографии можете да намерите на blagobektiv.org