ПЕВИЦА ИЛИ АКТРИСА?
Отраснах в Йорк и, откакто се помня, по някакъв начин съм свързана с изкуството. Дори картината, която изниква в главата ми от онова време е как оцветявам черупки от яйца у дома. На 13 написах първата си песен, но по неведоми пътища стигнах до колеж в Нюкасъл, където завърших право. Както се досещате, сърцето ми въобще не беше там и сега съм абсолютно отдадена на бандата. Извън това пиша много поезия, обичам киното и се интересувам от театър. Предполагам, че музиката е една от формите, с които мога да покажа любовта си към изкуството и думите. Постепенно започнах да влагам повече време и усилия в композирането на мелодии, но, ако не се занимавах с това, щях да опитам да стана актриса. Емпат съм, доста лесно се свързвам с другите и смятам, че бих се справила добре с актьорската игра, с пресъздаването на емоции. Харесва ми да съм на сцена и да съм някой друг, да съм различна, защото става скучно, когато трябва постоянно да си един и същ. Веднъж бях наета като актриса за Хелоуийн и работата ми се състоеше в това да стоя в кървава вана цяла нощ. Там се запознах с един човек, с когото после се озовахме в казино, похарчихме всичките си пари, отидохме на плажа и въобще беше доста луда вечер, след която си казах "Какво, за бога, беше това?!". Не е постижение, но е нощ, която определено няма да забравя.

ПОЛО ЗА ТРИМА
Преди няколко години в колежа се запознах с Люк. Той движеше един диджей проект, Girls On Drugs, и ме помоли да направим песен заедно. Започнахме да работим като дуо и известно време продължихме да се казваме така, но прецених, че не е подходящо, особено когато аз съм момичето в бандата, и му казах: "Трябва ни ново име веднага!". Така се появи Polo. Минаха близо две години в търсене на подходящия звук за нас, когато дойде Дан и започнахме да експериментираме повече. Тримата сме малко като женени, но сме вътре с цялото си сърце и затова работим толкова добре заедно, въпреки че сме много различни характери. Понякога си говорим по-рязко, но не го приемаме за караница. Например сега във влака към Ливърпул имах прозрение за снимане на клип към една песен, която изкарваме скоро, но Люк ме разби на пух и прах, казвайки, че нямаме бюджет за такива неща. "Не, човече, това е цяло видение!", отвърнах му, но получих насреща само поклащане на глава. Колкото и да летя аз, той винаги е реалист. Имаме специална връзка помежду си, все пак сме на първо място приятели и винаги можем да разчитаме един на друг.

ИЗВЪНКЛАСНИ ЗАНИМАНИЯ
Между музиката и турнетата работя за екологична компания и се занимавам с неща, които биха помогнали на околната среда. Определям се като активист и ми харесва да се занимавам с това в свободното си време. В момента съм се заела и с едно благотворително състезание, в което ще се боксирам след около 8 седмици. Просто нещо ме дърпа да се вкарвам в малки предизвикателства като това, видях обявата във фейсбук и си казах "защо не?". Каузата е за изследване на рака – тема, която е много близка до мен и искам да направя нещо, независимо колко малко е то. От своя страна Люк беше в учителска програма, след която почти веднага си намери работа като преподавател по музика. Дан пък работи в компанията RockSchool, където също обучават деца. Много се радвам за него, защото той може да свири на няколко инструмента и по този начин вдъхновява малките да поемат по пътя на музиката.


ТЕКСТ ЗА МУЗИКА
Текстовете на песните ни са част от моята история. Повечето теми са около хората и връзките – неща, които лично ме засягат и така създавам истории, които ми е интересно да описвам по поетичен начин. Всичко при мен е свързано с отношенията, вдъхновявам се от хората и от допира до тях. Мисля, че най-добрите ми песни са онези, които съм имала нуждата да излея върху белия лист. В такива моменти се чувствам сякаш отмествам някакви облаци, надвиснали над мен. Трудно е да съм креативна постоянно, но дори заниманието ми с екология, което не е точно творческа работа, ми помага да тренирам мозъка си. Понякога ми харесва да си стоя вкъщи и да не мисля за нищо, много често се хващам да го правя. Някои го наричат медитация, но не е точно това – аз просто съм в абсолютен мир със себе си. Netflix също помага, като гледам най-вече документални филми – последно видях този за Уитни Хюстън и много ми хареса, тя все пак е мой идол. Имам нужда от такива моменти, защото с Люк и Дан винаги се чудим дали правим правилното нещо, особено когато сме на сцена. Красотата на музиката не идва само от думите, а от света, в който те пренасят.
  

Polo и Hayes & Y са в Mixtape 5 на 23 март от 21:00 за 12лв от bilet.bg и 15лв на входа