Как върви лятото за Center?
Тони: Малко по-спокойно. Не изнасяме много концерти и това ни дава спокойствието да посвирим в репетиционната, да отработим парчетата по-добре, да се концентрираме. Но сега пак започнахме да се готвим за концерти покрай Spirit Of Burgas.

Вълнувате ли се преди големия фестивал?
Тони: О, определено, много сме се нахъсали. Това е една от сериозните сцени за банди изобщо в България, където могат да те видят и ти да видиш докъде са стигнали другите. Хубаво е, че ни поканиха. Имаме и две нови парчета, които ще изсвирим там. Програмата ни е компресирана в 30 минути и трябва да подготвим към 6-7 композиции, които буквално да изстреляме, и ще видим кои ще вместим. Вярвам, че ще се получи доста хубав гиг. Надявам се да ни чуят повече хора!

Свирите стоунър рок, който не е особено популярен в България стил. Можете ли да обясните поне във вашите очи и уши какво представлява той?
Симо: Сега ще ти го изтананикаме…
Тони: Този стил съдържа страшно много от музиката на 60-те и 70-те, но в същото време е имплицирал и твърдостта на съвременните банди – има достатъчно рифове, тежки китари и мачкащ звук, а комбинацията от тия неща е страхотен кеф за свирене. А отделно има и нещо хипарско в него. Но не сме закопали само в стоунър рока – влиянията, преплетени в нашата група, са доста. Има и от алтернативния рок, етно музиката, както и нещо от по-тежкия метъл. Всеки от нас идва с някакъв бекграунд, различна култура, които се преплитат с музиката ни.

Като ви слушам, първата асоциация, която ми хрумва, е Karma To Burn. С кои други банди намирате допирни точки?
Тони: Много яка банда са. След първия ни концерт със Soundprophet вокалистът им Пепо каза: “Ей, вие сте българските Karma To Burn!” Стана ми много готино – тази асоциация е комплимент за нас. А за други сходни групи, които биха били ориентир, веднага се сещам за Dozer. Казвали са ни, че в нас чуват и Tool, има и Soundgarden
Симо: Когато правим парчетата, никога не сме си казвали “абе, дай малко в тази посока” или “не, няма да ходим натам”. Това, което свирим, е това, което харесваме и самите ние слушаме.
Тони: Е, още имаме малък проблем с рапа, но и него ще вместим. Поп-фолка отдавна го минахме. Чакай да видя… Да, имаме участие в Sin City на 30 февруари догодина.

Знаем, че и двамата ходите на църква. Не си ли пречат религията и рокенролът?
Тони: За мен рокенролът е като пастелите. Представи си една кутия с пастели, с които всеки може да нарисува ужасна или красива картина. Рокенролът е изразно средство, което ми дава нужното настроение, за да се изкажа. Вярвам, че звуците и хармонията са от Бога, а оттук нататък кой как ги реди е друг въпрос. Има разминаване спрямо това, което слагаш вътре.
Симо: Важно е какво е отношението ти. Защото, дори и да правиш спокойна музика, която на първо слушане звучи много добре, ако има лошо отношение и заряд зад нея, ще има и лошо влияние.

Какъв беше пътят от репетиционната до първото място в конкурса на Jack Daniel’s?
Симо: На майтап.
Тони: Абе, много спокойно и естествено се получи. От началото до края си бяхме ние, без никакво напрежение. Естествено, имаше вълнение и тръпка, дори учудване. Но в много кратък срок се случи всичко. От първото ни свирене изобщо – на Impossible Fest, до Jack Daniel’s ни деляха само няколко месеца. Самите парчета ги учехме и създавахме в движение. Затова е важно сега да дръпнем спирачката и да ги дообработим.

А наградата от конкурса къде отиде – за алкохол, наркотици и маркови дрехи ли?
Тони: И жени! Жена робот си купихме, японски модел. Свири и пее много добре. Майтапът настрана… Решихме да си изхарчим наградата за инструменти. Имаше още два варианта – за снимане на клип или за запис на парчета. Но не бяхме готови, дори и сега не сме, за запис на парчета, камо ли за клип, така че най-логично беше да си купим още инструменти.

А след Spirit накъде?
Симо: Към София, хаха!
Тони: Към София, но първо след фестивала всички сме във ваканция до септември. Иначе идеята ни е в началото на есента да запишем професионално поне четири-пет неща, които да ни представят, защото засега сме само с две демота, които са окей, но нищо повече. Смятаме да приготвим ЕР до края на годината. А освен записите, трябва да се подготвим и за концерта ни с гърците 1000 Mods на 1 октомври в клуб The Box. Засега това са ни приоритетите. Може би и сайт трябва да си направим, но едно по едно. Най-важното е да запишем парчетата и преди това да бъдем в отлична форма за фестивала.

Center свирят на Jack Daniel’s Rock Arena на Spirit of Burgas, 13 август, 20:45
Spirit of Burgas е на централния плаж в Бургас, 12-14 август, предварителна продажба: 50лв за един ден, 120лв за три дни от eventim.bg 
на място: 60лв за един ден, 140лв за три дни