Чуй кой говори

Нямаме търпение да се махнем от офиса. Не от мързел, а защото обичаме слушалките си, в които напоследък звучат супер добри истории. Говорим за подкасти – радио предавания с директно сваляне за телефона. Без значение дали шофирате към нещо голямо и синьо, или просто миете чиниите, погалете ушите си например с тези трите.

Criminal

След като миналата година манията по Serial накара медии като The New York Times да обявят ерата на подкастите, сега ви даваме една по-малко популярна криминална поредица (а ако не сте слушали Serial, не знаем какво чакате). Criminal разказва в кратки епизоди истински криминални случаи и ако поне веднъж сте гледали От местопрестъплението (има ли как да не сте?), се досещате какъв съспенс ви чака. Чуйте го, стига да ви е интересно как 71-годишна жена говори за живота си в затвора и вади изводи като "да се движиш по стълбата на престъпността е същото като да градиш кариера", или пък искате да чуете защо репортер флиртува с жена сериен убиец.

My brother, my brother and me

Както казват Джъстин, Травис и Грифин Маклерой, "Ние не сме експерти. Не слушайте нищо, което казваме". Златната ябълка в подкаста на тези трима братя са съветите им – ръсят ги щедро и по всякакви въпроси, зададени от нас. Понякога, само понякога, те са поразителни прозрения, друг път са просто добри или пък близки до ума. Ако имате много лоша идея, вероятно ще получите само един къс залп: "Е, това е лесно – не, не и не!". Тези тримата обаче са толкова смешни, че май там е главното. Какво коментират ли? Всичко – от това как е най-добре да се яде пица до екзистенциални драми. Има и изненади – като епизода, в който всеки дава съвет към по-младия си Аз (от типа на "Остави гела, с който си правиш иглички. Остави го в кофата за боклук!").

Mystery show

Колко често чувате история, която е разказана толкова добре, че настръхвате на всяка дума? В такива моменти сюжетът губи значение, всичко е в разказвача, но все пак комбинацията от двете е неразрушима. Такава история е Mystery – подкаст за истински мистерии. Интересът на създателката му Старли Кайн не се ограничава само до големите въпроси (като какво се е случило с Амелия Еърхарт?) и обхваща далеч по-малките (защо не ми се обади след срещата, беше приятно?!). Затова тя избира кариера, извадена от детска фантазия – започва да разследва какви ли не случаи в шоуто си с един критерий: отговорът не трябва да бъде ясен след няколко клика в интернет. До момента има пет епизода, но първоначалното обещание да излиза по един на седмица се оказва неизпълнимо (разплитането на мистерии не е проста работа), така че чакаме кротко следващата хапка.