Даваме нов живот на стара техника с eMAG

Знаем колко е трудно да се разделиш със стари вещи, но когато става дума за техника и електроуреди, винаги е по-добре да го направим по-рано, отколкото късно. Няма нищо хубаво в бавнозареждащия телефон, телевизора с лоша картина или кухненския уред, който не ни спестява време, а точно обратното.

От еMAG са намерили отговор на въпроса – какво да правим със старата си техника, и са се погрижили и тази година той да стигне до още повече хора. На 29 януари стартира третото издание на кампания им „Направи място за по-добро утрe“. Инициативата продължава един месец – до края на февруари, а правилата са ни познати от предишните издания. Все пак припомняме накратко.

Всеки с желание да рециклира правилно старите си електроуреди може да го направи, като ги занесе в един от трите шоурума на eMAG в страната, да ги предаде, а в замяна да получи ваучери за отстъпка при закупуването на нов продукт. Няма изискване връщаните продукти да са били закупени от еMAG, като различните уреди попадат в различни категории, от които се определя стойността на ваучера, който получаваме. Примерно лаптопите ни носят ваучер на стойност 50 лв., настолните компютри също, но домакинските електроуреди се равняват на отстъпка от 30 лв. Пълния списък с продуктите, включени в кампанията, може да открием тук.

Връщането на стари уреди може да се направи до 29 февруари включително, а трите шоурума, в които то може да се извърши, са в Serdika Center (ниво -1), Paradise Center (ниво -1), както и в пловдивския Mall Plovdiv (ниво 1). Ваучера го получаваме веднага, като той може да бъде използван на място или по-късно, поръчвайки онлайн чрез мобилното приложение или сайта. Валидността му е до 10 март 2024.

Кампанията е част от стремежа на онлайн ритейлъра да подпомага опазването на околната среда, като събраните уреди се предават на специализирана организация за оползотворяване на електронно и електрическо оборудване. Инициативата се провежда за трети път в България, като в предишните ѝ издания се включиха хиляди участници.

С пълните правила на кампанията Направи място за по-добро утре може да се запознаете тук.