Девет слона

ДЕВЕТ СЛОНА е лятна програма за изкуство в града, която ще се осъществи за първи път между 11 и 21 юли 2024 в София. Заедно с артисти, автори, изследователи, експерти и жители ще потърсим възможността да разкажем и споделим града по един нов и необикновен начин, като използваме спокойствието на летните месеци, за да се пренесем в различни квартали в града.

Програмата ще бъде открита на 11 юли в Swimming Pool, където освен да представим участници и програма, ще поставим и началото на колекция “Девет слона” с работи на артисти, които споделят своето въображение за намеси в градска среда. За първото издание на лятната програма се включва и поетът Стефан Икога с “Девет стихотворения за девет слона”, които ще бъдат разлепени из целия град и представени по време на откриването.

Във всеки от следващите дни организаторите канят на различно място в града, като ще преминем през кварталите „Кюлуците“, „Женски пазар“, „Сухата река“, „Малашевци“, „Гевгелийски“, „Оборище“, „Гео Милев“, „Младост“ и Център. Там ни очакват различни събития, сред които пърформанс и моментни намеси в офиси и магазини, театър по улиците, литература между блоковете, както и разговори с живеещите и работещи в града, като целта е по един леко невероятен, но симпатичен начин да насърчим да виждаме повече изкуство в София.