„Дългата разходка“ – новият подкаст на Програмата

Къде би ни отвело безцелното лутане, ако стъпките ни последват насоките на непознат глас в слушалките? Колко ли нови дюкянчета, капанчета и вълшебни места за културни и гастрономични удоволствия бихме открили, ако мъничко позабавим хода на галопиращото си ежедневие? В търсене на отговори и скрити съкровища, екипът на Програмата те кани на Дългата разходка из софийските квартали, кьошета и сокаци, които съвсем скоро ни предстои да преоткрием заедно.
Новият ни подкаст е създаден за всички, които обичат София и безбройните ѝ тайни кътчета. Веднъж месечно се впускаме по специално изготвени маршрути из града, в който се влюбваме отново и отново, и отново. От Лозенец до Люлин или от Лагера до Левски Г – столицата ни никога не е била по-вълнуваща и разнообразна.
Безценните находки в селекцията ни включват, но не се изчерпват с някои от най-любопитните точки за хапване и пийване, потайни и некомерсиални места, културни средища и локации. Такава си е София – хем расте, но не старее, хем постоянно се променя досущ като пъстрите есенни багри наоколо. Неслучайно избрахме да дебютираме тъкмо в сезон, в който всяка разходка навън е предколеден подарък. При това от онези най-хубави дарове, които непременно трябва да споделим.
Първата ноемврийска спирка на Дългата разходка ни отвежда към някогашното крайградско средище на поети, журналисти и писатели. Познат като Курубаглар от турско време, днес Лозенец е туптящото сърце на бохеми, аристократи, меценати, че даже и на някои ренегати. Все още няма да разкриваме с коя от двете враждуващи части на квартала ще започнем, но обещаваме да ви разходим както из долната, така и из горната му половина. Зареждаме се с още мъничко търпение, увиваме се с любимия вълнен шал и отъпкваме пътеките, които съвсем скоро ни предстои да извървим. Очаквайте ни!