SOFIA24RUN
Не се оправдавайте, че бягането в кръг не е за вас – пистата на Националния стадион е елипса. По нея на 17 септември се завърта 24-часов маратон с кауза, в който може да се включите, ако намерите още петима атлети за щафетата и сили да издържите поне час на ротационен принцип. И да не излъжете никого, влизате в отбор София, заедно с всички самотни желаещи. Може и само да гледате, разбира се, а като ви се завие свят, мини-експо със здравословни предложения ви очаква, за да ви върне фокуса. Маратонът е с безплатна регистрация на prioritysport.club, но се надява на щедростта ви на място, като средствата са за параолимпийците ни. Срещу дарение получавате грамота и материален спомен – бонус към емоционалния и мускулната треска.

SIMEONOVO RUN
Витоша е приказна и от прозореца, но ни омръзна да я гледаме отдалече, затова с бавните обороти на автобус 67 (от Семинарията) или 98 (от Хладилника) се целим в подножието ѝ на 11 септември. От Симеоновските езера в 10:00 задвижваме крос към собствения си връх и наградите на спонсорите, които ни чакат в лотарията на финала. За най-амбициозните той е на 19.5км нагоре-надолу по пътеките през Драгалевския лифт, местността Бай Кръстьо, Комините, Камен дел, Боянско езеро, Воденицата и заслон Кикиш. Червени табели, флагчета и ленти с цвят на мартеници ни напътстват и по по-кратките маршрути от 5 и 11км, а за малките разстоянието от високия старт до щастливия финиш е само километър. Кратка регистрация на trailseries.bg/registration ви включва в играта срещу 20лв, но може да се запишете и на място срещу 25лв.

TOLE-RUN
София тича под каузата на този флаг от 2013, но сега маратонът на толерантността става фестивал. За музикалната част, която го допълва с един ден, и смисъла на музиката на Идан Райхел, отбийте се до музикалната ни секция – тук вадим маратонките, а не слушалките ви. 13 са километрите, които заграждат центъра на София с маршрут от Билетния център на НДК по Витоша, Алабин, Гурко, Евлоги Георгиев, през Борисовата, Ловен парк, Южен парк, та до финала, който съвпада с началото. Явете се на място в 09:00, независимо дали ще бягате соло, отборно, с платен стартов номер (15-20лв) или с безплатен – за кеф и масовка по Fun Run отсечка от 2км в същата посока. Всички опции за номер на старта минават първо през tole-run.com и регистрация. Най-бързите в дългата обиколка ще си тръгнат с тайни награди, а всички, които ще тестват бял дроб по нея, печелят медали и якото чувство, че 10% от сбора на таксите отиват за БЧК.