Дом на книгата – три виртуални антикварни книжарници

Hralupa.com

Автор на снимката Hralupa.com, текст Клодин Жендова

Има нещо изключително привлекателно в книжните сергии, предлагащи стари издания, подредени в кашони. Търсенето и ровенето е сладко, а находките понякога са наистина ценни. За да ви спестим излизането в студа обаче, предлагаме да се поровите из виртуалните кашони на hralupa.com. Там можете да откриете както класики като Майстора и Маргарита от 1981 или Пътеводител на галактическия стопаджия от 1988 (на цена 15лв), така и истински колекционерски издания от началото на миналия век, вариращи от 50 до 500лв.

Последна любов

Автор на снимката lastlovebooks.com, текст Клодин Жендова

Електронният магазин носи името на роман от Уилям Уортън, а зад него стои дама, завършила философия в СУ Климент Охридски. Изборът от стари издания е богат, като на lastlovebooks.com ще намерите още блог с преводни интервюта, разкази, есета и авторски статии и каталог с картини, които може да поръчате заедно с новата си стара книга. Можете да ги намерите и във facebook, където натискането на бутон like ще ви държи информирани.

Светлоструй

Автор на снимката anticmagazin.com, текст Клодин Жендова

В каталога на тази виртуална антикварна книжарница (anticmagazin.com) може да се ровите с часове. Ако знаете какво точно заглавие сте си наумили да притежавате обаче, е достатъчно да изпратите поръчката си на svetlostruy@anticmagazin.com и оттам любезно ще го издирят вместо вас. Но имайте предвид, че намирането на по-редки издания отнема много повече време от намирането на книги, излезли през последните 50 години например.