Кой е Духът вкъщи?
Еее, ако издам кой е Духът, за какво да гледа човек представлението. Нека остане загадка.
Нещо все пак за постановката?
Тя е по идея на известен израелски автор – Ефраим Кишон, който много обича да задава въпроса: Какво, ако…? В случая: Какво, ако Ромео и Жулиета бяха останали живи? Оттам нататък пускаме фантазията си и се опитваме да си представим „какво би станало, ако…” В същото време с малко чувство на самоирония бихме могли да фантазираме и как би реагирал авторът на такива промени в своите творби? Като цяло тук са използвани предимно произведения на Шекспир, освен Ромео и Жулиета има и други пиеси, които зрителят, надявам се, ще разпознае.
Актьорите, които играят в спектакъла?
Това са Мария Генчева, Стоян Сърданов, Валери Кьорлински, Илияна Гъделева. Художник е Емилия Арабаджиева, която, за радост, успя да направи декора с много малко средства достатъчно атрактивен и удобен за игра.
Защо го изнасяте от обичайната театрална среда?
Аз съм на мнение, че трябва да има повече театрални пространства в града. Още повече, че Тракарт е едно чудесно място и неговата история пасва идеално на подобно начинание. Театърът е нещо, което може да се прави навсякъде. Той така се е и родил – на улицата. Затова може да се играе както в залата, така и на площада.
Колко представления ще има? Някъде другаде ще играете ли?
Публиката ще реши колко на брой да са представленията. Всички ще са в Тракарт, разбира се, отворени сме и за покани за гостувания. Но като цяло постановката си е създадена за тук (Тракарт). По-малко е пространството, за по-малко хора, но пък и контактът със зрителите ще е по-близък.
Да правите спектакли за деца или за възрастни ви допада повече?
Дори когато правя спектакли за деца се стремя те да са по-скоро за деца с родители. Винаги има и по нещичко за големите, не само за малките. И обратно. Не бива да се разделят нещата. Самите ние би трябвало така да сме свързани с децата си, че да можем не само да им помагаме, но и да получаваме помощ от тях. Защото понякога те знаят повече от нас.
Какво се случва в Кукления театър? Да очакваме ли премиера скоро?Театърът започва много активно новата година. Още в края на месеца ще започнем репетиции на новите пиеси. Аз лично ще правя Приказка за юнаците, на която с Теди Москов сме съавтори, и тя отново ще е предназначена за родители с деца.
Кога ще можем да я гледаме?
Още в края на февруари, надявам се. Най-късно в средата на март.

Премиерата на Дух вкъщи е в Тракарт, 9 януари, 19:00