Двоен дебют: L44.space и Lobster x Miguel: Big ideas start small

На 4 юни сме на двойно откриване – новото креативно пространство L44, което всъщност е красива реставрирана къща в центъра на София, отваря розови врати. В нея творчеството не познава граници и още в същия ден открива и галерия Lobster с първата съвместна изложба между испанския илюстратор Мигел Кампруби и известното творческо студио Lobster, което стои зад новото градско арт пространство.

Какво е L44.space

L44™, създаден от Lobster™, е идеен център в сърцето на София, създаден от творци за творци, катализатор за сътрудничество и иновации. Като насърчава диалога между различни артистични умове от световна класа, L44™ има за цел да надхвърли традиционните граници и да култивира жизнен културен пейзаж. L44.space дава ясна заявка с желанието си да свързва артисти от световна класа с българската съвременна арт сцена, насърчавайки топла връзка между тях.

Кои са Lobster

Lobster е творческо студио, специализирано в анимация и илюстрация за реклами, телевизия и социални медии. Студиото е известно с таланта си да опростява сложни концепции в завладяващи визуализации, които са лесни за интерпретиране. Вливането на изобретателност и усещането за игривост в идеите им, прави дизайните им едновременно привлекателни и ефектни.

Кой е Мигел Ангел Кампруби

Мигел е име в света на рекламата и на илюстрацията и анимацията, където вдъхва живот на безграничната си изобретателност чрез произведенията, които създава. Неговите отличителни герои, пропити с невинност и хумор, пленяват публиката с игривия си чар и магнетични персонажи.

Като продуцент на изложбата, Lobster показва жизненото изкуство на Мигел по един съвсем находчив начин, посредством иновативни форми, текстури и различни медии. Въпреки че имат множество общи проекти в областта на анимацията, най-новото начинание на Lobster и Мигел разширява границите със скулптури от различни материали, както и други произведения, създавайки заедно разкази, които раздвижват въображението.

Със съвместната си работа те искат да докажат, че големите идеи наистина могат да се родят дори от най-малката искра, запалвайки същински творчески огън.

4 юни, 17:00 – 21:30, L44.space – ул. Неофит Рилски 44, София