Напоследък името ви се спряга все по-учестено, но все пак представете се накратко.
Cassio Blaster: Главно сме продуценти, работим си тук, в София. А също сме и диджеи – от време на време. Издаваме основно за френския лейбъл Eklektik Records. Засега сме издали един албум – Toys Room Combat, един кратък албум миналата година – Worth Making a Noise About, и един сингъл – Monobinate Vs. Run! dont walk.

Как върви продажбата на албума няколко месеца след премиерата му, къде можем да го намерим?
Cassio Blaster: Освен че се разпространява онлайн, сме го пуснали за продажба и в Octopus Industries – магазин за интересни предмети. Разпространява се и в цяла Европа, Япония и Щатите.
99 Мistakes: На три месеца ни дават резюме с резултати, но като цяло върви добре. Дисковете се продават по-трудно, особено за нашата музика.

Готвите ли нов сингъл?
99 Мistakes: Готвим нов албум, но още не е ясно какъв точно ще бъде. Имаме много материал и трябва да го систематизираме. Честно, нямаме идея още.

Ще почакаме. Разкажете ни как се намерихте?
99 Мistakes: Цял живот сме си заедно.
Cassio Blaster: Познаваме се още от училище, там се надушихме и сме си приятели оттогава. Аз винаги съм свирел, а той се занимаваше повече с визуални изкуства. Още от 98-ма правим разни неща заедно и в един момент решихме изцяло да се отдадем на електронната музика, продуцирането и идеята 1000 names.

Успявате ли да се издържате само с музиката, която правите, или бачкате и нещо друго?
99 Мistakes: Не работим други неща, не че се издържаме само с музика, но просто имаме някакъв късмет засега.

Наричат стила ви емотроник, вие как си го наричате?
99 Мistakes: Това е вид шега. Различни хора дават различни определения, а всъщност такова няма. Нашият мениджър го каза много добре – електроника с емоция.
Cassio Blaster: От години насам стилово нещата много са се смесили. В нашата музика има много елементи – на електронна музика, на хип хоп.

В имена и случки – с каква музика израснахте.
99 Мistakes: Главно с хип хоп – Beastie Boys и Run DMC. Ама не съм си купувал касетки, всичко беше на черно. Брат ми е по-голям и ме снабдяваше.
Cassio Blaster: И електронна музика сме слушали винаги. Неща от типа на артистите на Warp Records, всичките са ни били любими в различен момент – Orbital, The Orb. В музиката ни обаче се усещат повече хип хоп влиянията.

Казвате още, че най-голямото ви вдъхновение е сцената в Ел Ей, няколко думи за това.
Cassio Blaster: Много силно развита сцена, с много артисти. Чрез MySpace сме в контакт с много от тях – Ras G, Matthew David.
99 Мistakes: Скоро направихме ремикс за Matthew David, но още не е пуснат. Като цяло се стремим да стоим малко далече от ремиксите, макар че ни търсят. Имаме и доста несполучливи варианти и предпочитаме да си работим с нашия звук.

Имате ли собствено студио, къде свещенодействате?
99 Мistakes: Нашата спалня – там ни е студиото.

Ама обща ли ви е и спалнята?!
99 Мistakes: Всичко ни е общо, трябва да сме 24 часа заедно.
Cassio Blaster: Ние сме като едно малко общество.

Пускате ли и други хора там?
Cassio Blaster: Разбира се, имаме и много приятели. Но си работим двамата, засега нямаме някого, с когото да сме решили да правим нещо. Имаме една приятелка, българка, която живее в Берлин – Дена, тя има участие в албума. Тя се занимава с много неща – с визия, с моушън графикс, но и с музика.

Скоро имахте сет в рамките на Sofia Design Week, къде можем да ви чуем отново това лято?
99 Мistakes: Засега почиваме и събираме материал за новия албум. Непрекъснато правим бийтове, подготвяме и планираме.
Cassio Blaster: Избистряме концепцията.

И с какво новите неща ще са по-различни от вече познатите?
Cassio Blaster: Концепцията винаги е била спейс, вдъхновява ни астрофилософията. Вселената е нещо необятно и всеки звук е допустим.

Имате и изяви в чужбина, как ви приемат хората там – танцуват ли на партитата ви, или сбирките са по-съзерцателни?
99 Мistakes: Зависи от мястото и публиката. Най-добре ни приеха в Бордо и пускахме в един малък клуб.
Cassio Blaster: Казваше се Little Amsterdam, а хората, които ходят там знаят, че всеки път ще се изненадат от нещо ново и бяха готови да чуят нещо различно. Нашият лайв сет варира, много е еклектичен, вътре рециклираме много музика и това е интересното.

А с какво извън музиката се занимавате напоследък?
Cassio Blaster: През деня събираме вдъхновения, търсим нова музика и постоянно комуникираме. Имаме контакти с други продуценти в нета.

А навън, на улицата излизате ли?
Cassio Blaster: Да, да, постоянно се разхождаме, виждаме се с приятели и работим предимно вечер.

Какво ви предстои?
Cassio Blaster: Другият месец ще бъда в Лондон и там ще се ослушам за партита. Flying Lotus прави фестивал – Brain Feeder. И май точно днес има голямо парти там. Но в Лондон има много лейбъли и се случват много неща, много хора минават оттам и всяка вечер има по няколко събития. Миналия месец пускахме в Ротердам, не се знае дали след две седмици няма да имаме сет в Лондон – при нас така се случват нещата. Затова сега събираме енергия, защото купоните ни са много изтощаващи. Много са пиянски.

1000 names са на myspace.com/1000names