Енергоснабдяване

Грабваме го за закуска или в средата на деня – смутито е най-вкусният начин за енергизиране с микс от плодове, мед, ядки и суперхрани. Все си обещаваме, че ще го приготвяме по-често и вкъщи, но когато времето не стига, тези три места са остров на спасението (и блаженството).

Сома Жива Храна

Тук първо ще ви питат дали обичате по-сладко или по-пикантно. И дали сте готови за експерименти, защото хората зад бара измислят рецепти и извън менюто. Дългата зима ни провокира да опитаме лятната версия на едно от най-харесваните им смутита. Наричат го Кокосова електроцентрала, защото зарежда за цял ден с комбинация от кокосова вода, мед, ананас, малини и асаи бери (мини плод и суперхрана). Смутито е проводник на добра колекция антиоксиданти и витамини, но докато чашата е пред нас сме концентрирани главно върху страхотния му вкус, за останалото ще сме благодарни после. Цената е 6лв.

Зоя

Имат няколко готови предложения, но най-хубавото според нас е, че можем да кажем какво искаме в чашата си и да ни го приготвят на момента. Онзи ден опитахме енергизиращия шейк и няма измама – разбуди ни до такава степен, че пропуснахме кафето (което ни се случва рядко, да не кажем никога). В шейкъра попадат соево мляко, спирулина, ванилия и ашваганда (лековита билка от Аюрведа за укрепване на организма). Струва 3.90лв, без значение в кой магазин Зоя сте – до Кристал или на Малките пет.

Fresh Break

Плодове и ядки – какво друго ти трябва за рестартиране на деня?! Това смути съдържа всичко, което искаме в добре премерен синхрон: манго, банан, лешници и бадеми, кисело мляко, ябълка и мед, на цена 4.70лв. Тук правят още няколко вида, с които наваксваме екстра витамини, особено вариантите с целина, зеленчуци и дори зелени подправки – звучи странно, но само преди да опитате. Друг хит в офиса ни е смутито с авокадо, копър и фреш от ябълка, но в момента сме на тропическа вълна с магото, в очакване слънцето да надвие облаците окончателно.