SEX EDUCATION
Все по-привлекателната с годините Джилиън Андерсън седи в най-горещия стол в тази тв драмедия за професионален секс терапевт и нейния подрастващ син Отис (извънземният на вид Ейса Бътърфийлд). Когато неловкият тийнейджър открива колко лесно може да манипулира съучениците си с информацията, която намира в книгите на майка си, това няма да завърши добре. Но пък започва веднага – от 11 януари по Netflix.
THE UMBRELLA ACADEMY
Разработка по комикс поредицата на издателство Dark Horse за трудното израстване и приключенията на осиновените от сър Харгрийвс "специални деца". Всяко от тях е супергерой и трябва да бъде обучено как да използва силите си, а крачка пред всички е Елън Пейдж като Бялата Цигулка – тя единствена няма невероятни способности, но пък има друга важна (или дяволска) цел. Следим каква от 15 февруари по Netflix.
GOOD OMENS
Докато Тери Пратчет беше жив, с Нийл Геймън дълго пробваха да договорят екранизация на съвместния им фентъзи роман. Правилният момент за това обаче дойде едва след успеха на сериала Американски богове по едноименната книга на Геймън, но поличбата е добра – ще има ангели, архангели, демони, архидемони, добри костюми, лют британски хумор, Шекспир и дори парчета на Queen. Чакаме от Amazon Video.

CATCH-22
Параграф 22 или "един от най-важните романи на 20 век" има съмнително малко тв и кино адаптации, вероятно защото абсурдизмът и черният хумор на Джоузеф Хелър са прекалено жилава хапка за изнежените рецептори на зрителите. Джордж Клуни обаче скача в дълбокото без страх – той е сред режисьорите на този минисериал, освен че слага в джоба си и главната роля, а ние го чакаме да изскочи по Hulu по някое време през 2019.
CARNIVAL ROW
Харесваме нео-ноар жанра, а когато към него добавим и фентъзи, Орландо Блум и Кара Делевин, привличането става опасно. Знаем още съвсем малко за този сериал, но е достатъчно за големи надежди – ще разказва за приказен град (в друго време или пък в друго измерение), който събира хора, вълшебни същества и чудовища. Каналът е Amazon Video, а първият епизод трябваше да е режисиран от Гийермо Дел Торо, но нищо.
CITY ON A HILL 
Бен Афлек и Мат Деймън продуцират вероятно най-силния крими сериал за годината, с който ни връщат към Бостънско чудо от 1996 – мащабна и суперуспешна полицейска операция срещу престъпните групи в града, която е неизвестна в Европа и позабравена в САЩ. Атаката от разговори под мустак, юмруци, чепати ирландци, Кевин Бейкън, Алдис Ходж и мръсно напрежение започва в неясен засега момент по Showtime.