Европейска нощ на учените 2023

Науката и иновациите са ключ към желаното бъдеще. Това е слогана на тазгодишното издание на Европейската нощ на учените, която се провежда на 29 септември и този път превзема над 30 населени места в цялата страна, включително за първи път в Казанлък, Пазарджик и Ямбол. Впускаме се в научното приключение и в столицата, където университети, музеи, културни и образователни центрове и барове представят богата програма от разнообразни събития.

Лекции, изложби, лаборатории, куизове, демонстрации и експерименти ни привличат от всеки ъгъл, независимо дали сме специалисти в някоя научна област, или просто любопитни ентусиасти. Не липсват и събития за деца, сред които работилници, обучения и детски лаборатории.

Инициативата събира участници от цялата страна и популяризира науката и научната дейност, като се фокусира върху ключови теми и ги представя по достъпен и вдъхновяващ начин. Запознаваме се с новостите в света на технологиите и научаваме повече за ролята на науката в ежедневието и важността ѝ за опазването на околната среда. Именно екосъобразния начин на живот и борбата с промените в климата попада в епицентъра на събитията тази година.

Ако не можем да присъстваме на място, можем да се включим и онлайн в реално време. Програмата ще бъде излъчвана на живо в YouTube канала и профила във Facebook на проекта от дигиталното студио на София Тех Парк – ClubHouse.

Пълната програма, представена в интерактивен формат, е тук, а повече информация за събитието откриваме тук.