Тайните дневници и лексиконите бяха изместени от блогове и форуми, в които любителите на сладките приказки споделят размисли и страсти. Не спират да валят и предложения за разни творчески конкурси, които дават шанс на пишещите таланти. Ако сте такива, окуражаваме ви да се пробвате в два нови конкурса за сценарий.

Първото предизвикателство идва от филмовата компания Lost Vulgaros, която разбуни духовете с филма на Алексо Петров Баклава. Зад заглавието Gara Bulgara: Двама непознати мечтаят заедно се крие следващият им проект за късометражни филми на български режисьори, които ще бъдат събрани в едно. Крайната цел е да се получи нещо от типа на сборните шедьоври Всекиму своето кино и Всички невидими деца. От вас се иска да се вдъхновите от темата и да измислите оригинален сценарий, който може да се разиграе за 7 до 10 минути. Крайният срок за подаване на текстовете е 1 юни, жанрово ограничение няма, но има едни задължителни документи за кандидатстване, които ще откриете на gara-bulgara.blogspot.com.

Може и да не знаете какво е например режисьорска експликация, но ако сте добри в писането на интересни диалози, отприщете фантазията си в още един конкурс. Освен риалити форматите, с които напоследък ни заливат тв каналите, bTV се замислят и за собствен сериал, който ще върви в праймтайма на телевизията. За целта се търсят сценаристи с богат житейски опит и лекота в общуването. На btv.bg/scenario ще намерите две истории – драматична и хумористична, които да допълните с подходящ диалог. Имате си всичко – предистория на героите, съдържание на ситуацията и две сцени с точно времетраене. Мислете бързо – трябва да сте готови със сценария до 20 февруари, и вярвайте в себе си – току-виж сте записали името си под следващия хит ала Той и тя.