РАДИО ПАРК ФЕСТ
Южен Парк, 14-16 юни, 18:00, вход свободен
 
Още в петък след работа се паркираме със студена бира върху окосената трева за 3 дни музика и слънце. В първата вечер щафетата си подават Дороти Такев, Жлъч, Григовор и Гена, а с новото си Тяло накрая се качва Миленита. В събота гонга бият Jeremy?, предшествани от Орлин Павлов, Мартен Роберто и Iva, а в неделя в хедлайнерския слот се наместват Остава, но не преди да сме чули Innerglow, Miry и Krekhaus.
SOFEST
Kino Cabana, 14-16 юни, 36лв за трите дни, 15лв за концерт от eventim.bg
 
Дървеният бар в парка на НДК влиза в сезона с тридневна експлозия от балканска музика по следния график. В петък от 19:30 дивите ритми на гърците Танос Ставридис Квартет се вият към небето, след като етно джазът на Теодосий Спасов и квинтета му се е конкурирал с македонските съперници по жанр и статут Китановски Трио. Към 20:00 в събота Хилда Казасян съчетава вокал и перкусии, а с барабаните на Христо Йоцов, пианото на Живко Петров, контрабаса на Димитър Карамфилов и тромпета на Михаил Йосифов съвсем ни отнася в джаза. Неделята е за брас инструментите на Акага, които се подреждат на сцената в 20:00.
А между 10:00 до 17:00 часа всеки ден децата могат да се включат в творчески ателиета, забавни игри, йога и пилатес занимания, а всички събития са вход свободен. Детският SoFest  се открива на 15-ти юни от 11:00 часа с театрално представление на Театрално студио Смехурко, гр. Банкя, които се качват с постановката е Принцесата и Мечокът. Тя ги отвежда в eдин вълшебен театър за деца от деца, а след това, в събота и през целия ден в неделя, всички малки и големи гости на фестивала взимат участие в ателие по избор.

UKE FEST
Кино Култура, 19 и 20 юни, 19:00
Uke е галеното на укулеле, на което е посветен този фест в средата на седмицата. 15 групи вадят малките си дървени инструменти и настройват четирите им струни, за да съберат тълпата в общ танц около паметника на Васил Левски в Борисовата градина. Ако си имате свое уке, носете го – след залез всички сме канени на флашмоб и разсвирване за кеф.