LOST GIPSY LAND

Местност Писания камък, Бедуин, 25-28 август, 150 лв. от bedouin.bg

Мятаме фестивалните дрехи в една чанта и се отправяме на пътешествие, което ни води към Централния Балкан, местността Писания камък. Там разпъват зони за брокат, парти облекла и бохо бижута, но какво е фестивал без музика. Затова с бийтове и под хармонии ни хващат ред диджеи и не ни оставят в продължение на 4 дни. Adjmall се вихри най-вече в Амстердам, движейки се между етническия и прогресив хаус, Baev пък въвежда своя дийп афро хаус ритъм по клубовете на София от 2010, а към тях се изреждат да миксират Julieta Intergalactica, Diass, Sayulke и още много. Освен всичко изброено ще има вкусна храна от добри готвачи, които още повече помагат да се свържем със себе си.

OPEN BUZLUDZHA 2022

Хижа Бузлуджа, 19-21 август, 39-88 лв. от plentix.co и easypay.bg

„Ти си ключът. Отвори Бузлуджа“ е мотото, с което прожекторите светват към монумента с цел да се отвори за посетители. Хедлайнерите P.I.F., Уикеда, Керана и космонавтите и Държавна опера Стара Загора стягат своите инструменти за поляната, която обаче става пространство и за над 30 други диджеи и артисти като Nikeca, Miroslav Ivanov & R.S. Riverman, Magnetic Spacemen, Cool Den, The Lefties, Спални места и People of Maha. Освен музиката фондация Проект Бузлуджа разказва за бъдещето, а екскурзоводите от CoolTour разкриват тайните на местността с работилници, маратони, конна езда и още много.

DOLNA MALINA OPEN FEST

Село Долна Малина, 21-28 август, билети от sabitie.bg

В зеленото китно селце по програма вървят спортни турнири, състезания, DJ партита, концерти, филмови прожекции, арт работилници и обещават да има бира. От 2017 фестът кани артисти, които за няколко дни сливат идеите си в едно и заедно завързват вечни приятелства по линията на случките по-горе. Aко искате да скочите във феста не само като наблюдател и да покажете какво можете с танци, музика, фолклор, кино или спорт, като част от отворената сцена или конкурсната част на феста, може да се регистрирате тук. Винаги може и да подоброволствате, като за там трябва да пишете на kmediabulgaria@gmail.com, но ако ви се пуска до там така или иначе, може да опаковате палатката и да си намерите местенце за спане в зоната на фестивала.

BASS SEA FESTIVAL

Wake Up – Varvara, 18-21 август, 15/30 лв. от eventim.bg

Ще звучи така, както го четете. Wake Up Varvara се събужда за малко дръменбейс и електронни хави до морето за 3 дни. Ragga Twins се засилват от Великобритания със своя денс, за чието развитие на местна територия, говори се, имат пръст. в развитието му на местна територия. Към тях с дръменбейс учтиво ни викат бийтовете на Nicky Blackmarket, а по същата линия се носи Pharoah с по-решителни импулси от всякога. Psycorp се задава от Колумбия с опита си от 15 години зад дека. Те и още много други чакат само нас, за да запулсираме в един ритъм до голямото синьо.

БЕГЛИКА

Язовир Голям Беглик, 14-21 август, 110/160 лв. от epaygo.bg

Около язовир Голям Беглик ни приканват да се приближим към нашето истинско „аз“ под общия чадър Огледала. За озвучаването не се притесняваме, защото знаем, че Soul1st композира и преплита филмова и етно музика със завой, който отваря въображението на няколко нива. С харизматичното си присъствие бодлите си показват Таралеща по хармониите на Един г*з място в рая и Няма смисъл. Horhe пък познаваме от Оратница и Trigaida, като с неговата собствена гайда ни хваща за мистично пътешествие на точното място в точното време. Погледжаме и към Острова на тишинавтите, където с Театър на сетивата София изследваме и се вглеждаме в себе си.