Първата бутилка на марката е създадена от световноизвестния финландски дизайнер Тапио Вирккала и с течение на времето еволюира с приноса на известни дизайнери като Хари Коскинен и Кенет Хърст. Петте бутилки, в които се оглеждат хората през годините, са вдъхновени от скандинавските корени, гладкия лед и незалязващото слънце. Последното блести като задължителен елемент в дизайна на етикета още от самото начало на водка Finlandia.
Иначе самата водка вече е легенда и има задачата да съхранява природните ресурси, които слива с модерни технологии, без да вреди на красивата природа на Финландия. В процеса на производство на водката всичко е изчислено така, че да не се губят ресурси. Например люспите от ечемик се изгарят, за да се подпомогне генерирането на пара под налягане, използвана при дестилация. Влакната му пък се използват в производството на фуражи за животни. Допълнителното нишесте се отделя и използва в хартиената и хранителната промишленост, а въглеродният диоксид от ферментацията се събира и втечнява, след което се доставя в газовата промишленост. Водата, използвана в процеса на производство за охлаждане и отопление, циркулира в затворена система и така контролира ефективно температурата, за да сведе до минимум използването на вода.
И така, освен да ни вдъхнови да следваме нейния пример за по-еко настояще, си сипваме от Finlandia и ѝ пожелаваме "Честит рожден ден".