Мат Фицджералд
Издателство Вакон вече пече на български How Bad Do You Want It? – един от бестселърите за здраве и мотивация на треньора, бегач и хранителен консултант от САЩ. "Най‑великите спортни постижения се случват в съзнанието, не в тялото", обобщават и книгата, и повдигащата лекция, с която Мат идва на форума.

Кати Джейн Л‘ерпение
102 маратона. На толкова се равняват 4500-те километра по ръба на Китайската стена, които ултра атлетката (и модел) изминава за 6 месеца. Какво е (за пореден път) да си първата жена с подобно солово постижение, слушаме в събота.

Питър Томсън
44 маратона в 44 страни за 44 дни е голямото число на неговата 2017-а. Как бягаш сутрин и тичаш към нова държава следобед през дъжд, сняг, вятър, жега и травми в името на благотворителността – това ще е Супермен урокът на Питър.

Стефан Иванов
Щом свали костюма на банкер, облича екипа за ултрамаратони и планинска вело езда. Как обаче, без да е плувец, успя да стане и първият български аматьор, преодолял Ламанша, вече е време да ни разкаже.

Хуан-Пабло Савонити
Аржентино-италианец, който инцидентно минава Витоша 100 през 2016 и така се пали, че сега планира маратони, триатлони, катерене на 7-хилядник и 35 000км бягане по панамериканския път. Докато води уъркшоп по последната тема, ще каже и как са били февруарските му 485км по дължината на замръзнала река.

Владимир Павлов
За 20+ години стаж върху сноуборда е забил флаг в доста хребети: от Алпите през Хималаите до Памир в Киргизстан, от чийто 7134-метров връх Ленин миналото лято прави епично пускане. На форума носи спомените от онези склонове.

Ваня Висарионова
Треньор и спец по ресторативно движение, тя връща правилната стойка на жените, помага им с пост-родилното възстановяване и ги учи как се бяга, без да те препъват контузии и изтощение. Ако сте "е, как?", давайте към уъркшоп залата.

Петър Ванев
Стиснахме ръката му веднага щом се прибра от САЩ с 4240км по Тихоокеанския хребетен път зад гърба си. Скъсани обувки и скъсана нужда от купища вещи са най-малкото, което преходът му дава – чуйте сами какво още.

Борислав Йорданов
3 дни, 9 часа и 1 минута – толкова каране, бутане и носене на колело му отне трасето на трасетата Ком-Емине през 2017. Как е да задраскаш собствения си рекорд по същия маршрут е фокусът на разказа му на Физкултура.

Форум Физкултура е на 10 март от 09:00 до 18:00 в Sofia Event Center
Точна програма и билети за 79-99лв от fizkultura.bg
Лекциите на английски са със симултанен превод