Дейвид Хелард
"Бягането е супер, но защо подкастите по темата не струват?" е недоволството, от което се ражда шоуто му Bad Boy Running, където с приятел нищят и техническата, и социалната страна на спорта така, както биха го правили на по бира в бара. Дейв е британски журналист, блогър, бегач и пейсър на Лондонския маратон, който често стартира благотворителни акции и организира Beer Belly Running – маратон с препятствия от бира и храна по трасето. Тук го чакаме с цялата му щуротия плюс истории от маратони в странни страни като Сомалиленд и Афганистан.
Али Бейли
Бягането влиза в живота ѝ като оръжие срещу депресията и психическите заболявания. 8 години по-късно британката има над 70 маратона и ултрамаратона зад петите си и е по-убедена отвсякога в тичането като терапия, както и в това, че "всеки може да постигне необичайното". Пример е нейната 2018, когато Али става първият човек, избягал панамската джунгла, пустинята Намиб и езерото Ховстол в Монголия. На форума пристига с лекция за мотивацията, която те води през най-враждебните ъгли на Земята.
Дончо Папазов
През 70-те пресича със съпругата си първо Черно море (Варна-Сочи), после Атлантика (Гибралтар-Куба), а накрая и Тихия океан (Перу-Фиджи), все върху спасителна лодка и с цената на много килограми телесна маса, загубени с планктонната му диета. Целта му е да изследва шансовете за оцеляване от корабокрушение, човешката издръжливост в екстремни условия и замърсяването в океана. След още няколко семейни експедиции, Дончо постига и мечтата си – да обиколи сам света с яхта, без да спира никъде. Тези 164 дни и 19 000 морски мили по Невъзможният път четем в прясната му от печат едноименна книга. Или слушаме в сбит вариант на живо на форума.
Христо Цветков
Във фейсбук го знаят и като Ицо пак тича, а в биографията му на млад бегач има превъртян Спартатлон (едно от най-тежките ултра състезания изобщо) и републикански рекорд за над 230-те километра, отметнати само за 24 часа по лекоатлетическа писта в Швеция. На Физкултура Христо издава как се готви за така дълги бягания, какво е да навърта големи разстояния на стадион и още трикове от кухнята си.
Леон & Сара
Те са две български хлапета, съответно на 9 и 12 години, които изминават Ком-Емине през лятото на 2018 заедно с родителите си. С това впрочем Леон става най-младият планинар, покорил най-известния ни туристически маршрут, а със Сара си поделят микрофона на Физкултура, за да минем пак с тях по този път така, както го виждат и изживяват децата.

Физкултура е в Генератор на 6 април от 09:00 до 17:00
Билети 79/109лв от fizkultura.bg
Заглавна снимка: Дейвид Хелард