Има близка среща и с Boiler Room в Антверп през 2019, което я прави втория човек от България след KiNK със сет, леещ се по платформата. От коментарите разбираме, че е влюбила много хора в себе си. Те намират траковете ѝ в SoundClound, Bandcamp и други музикални площадки – натам се насочваме и ние преди да ни съживи с бийтовете си в Adi’s Cook & Book на 14 октомври за After Work.
Копенхаген е мястото, където сериозно се спуска по пътя на диджейството, а релокацията ѝ в Берлин съвсем я оформя и звукът ѝ става част от ъндърграунд сцената. Оттам записва дебютния си трак Her Beginning, кратки албуми, миксове и релийзи, които хващат ухото на техно титани като Бен Клок, DVS1, Бен Симс, Kriz, Pan-Pot и Jeroen Search.
Иначе Габриела е от Тутракан, но е израснала далече от тъмните дансинги и сцени в Русе. Тя е добре трениран пианист и танцьор, който заобичва музиката, докато слуша любимите плочи на баща си. Така под рифовете на класическия рок, поп, диско, хип-хоп и ранни електроники, тя започва да мечтае за кариера на певица. Повече от гласа ѝ се подава в съвсем нов проект с името EMPRESSA BULGAR – новото ѝ амплоа, в което разгръща таланта си до точките изпълнител, композитор, текстописец, режисьор и монтажист. Електро-синт-поп, ню уейв и алтернативна електроника се сблъскват с експериментален джаз, хаус, хип-хоп и гръндж. Всички тези стилове влизат в микс със сюрреалистични видеа, които разказват истории. Императрицата се превръща в хамелеон с четири различни роли за четири различни парчета и ни става кристално ясно, че експериментите пулсират като жив организъм в нейния речник. Хипнотичните ѝ визуализации са като част от късометражен глам-филм, който е личен и детайлен. Хващаме се да се люлеем под хипнотичните му звуци, а първият вик музика вече е тук с Million Dolla Baby, който гърми в ушите ни от YouTube.

По заснемането на клиповете и създаване на визиите за EMPRESSA BULGAR Габриела работи с българския криейтив директор, DOP, оператор, стилист и фотограф Елиза Георгиева, която освен всички друго е и един от най-близките на изпълнителката.

  
Може да купите песента тук.
Габриела е в Adi’s Cook & Book на 14 октомври от 18:30 за Go Guide After Work Social Club vol.14