Гледаме култови български сериали в HBO Max

Пролетта идва с букет от предложения за любителите на българското кино. Няколко от най-харесваните български сериали от последните години стават част от каталога на HBO Max.

Първи в стрийминг платформата се появява сезон 1 на хитовия сериал на БНТ Вина, който можем да гледаме от 18 април.

Вина пресъздава история от човешки проблеми, които трудно се преглъщат дори с много отлежало вино – като премълчаната от миналото истина, която капка по капка си проправя път в настоящето, като любовта и изневярата, от които никой не е пощаден. В дъното на чашата отлежава изконният дълг към семейството и уважението към труда на предците, съчетан с вътрешния стремеж към опазване на създаденото – с трайна следа. По ръба плува неутолимата жажда за власт и пари в сянката на бизнес без морални граници. В главните роли гледаме Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова.

Към края на месеца, на 25 април, идват и всичките сезони на любимия Под прикритие. В началото на февруари споделихме, че тази година очакваме продължение на култовиия сериал след 8-годишна пауза. Това прави идването на продукцията в стрийминг платформата още по-сладко и ни предлага възможността да си припомним историята преди пристигането на новия сезон.

В първите дни на май пък предстои и стрийминг премиерата на минисериала Порталът. В рамките на шест епизода той проследява приключенията на двама пътешественици във времето. Пред какви предизвикателства се изправят, как ги преодоляват и как се променя животът им, когато курсът на събитията от миналото сменя посоката си. Несбъднати любови, невъзможни връзки и много обрати и конфликти има в тази заплетена и изключително интригуваща история.