„Гледане с разбиране“ – Генко Генков

Програмата на Гледане с разбиране продължава, като през юли акцентът е върху една от най-очакваните изложби през летния сезон Отвъд видимото, посветена на 100-годишнината от рождението на Генко Генков.

Новият проект на Гледане с разбиране е с фокус върху аудио съдържанието, именно затова посетителите на Софийската градска художествена галерия имат възможността да се потопят в изложбата чрез специален аудиогид, създаден от екипа на популярния подкаст Градски детектив. Докато разглеждат картините, посетителите могат да научат повече за живота, творчеството и наследството на Генко Генков през разговори с куратори, изкуствоведи, откъси от архивни материали и др. Аудиогидът е безплатен и всеки може да го слуша на телефона си, след като сканира QR код, който може да бъде открит в каналите на Градски детектив.

Освен специалния аудиогид през няколкото месеца, в които можем да видим изложбата, са предвидени и тематични детски работилници с Мария Вълкова, турове с Теодосий Георгиев, както и традиционните за програмата специални посещения за хора в третата възраст.

Туровете в СГХГ с Теодосий Георгиев са предвидени за 1 и 15 юли от 15:00, като в началото на септември, по точно на 2-ри, е организирано последното специално посещение на галерията. Работилниците за деца са на същите дати, но от 11:00, като единствената разлика е, че е предвидена и допълнителна дата – 12 август.

Предварителното записване правим тук.