Тези момчета с боята, бормашината и гъбата за чистене са майстори в действие – цял работен екип, зает с мисията да хигиенизира, реновира и разхубави тоалетните в три български училища. 105 СУ Атанас Далчев в София, 13 ОУ Св. Св. Кирил и Методий в Перник и ОУ Васил Левски в Пловдив са съвсем обикновени, но не и случайни – те са шампионите в конкурса на Domestos за рисунки с мото Как победих микробите вкъщи или в училище.

Влезте на cleanschool.bg и ще видите сами как санитарната тематика може да е източник не само на проблеми, но и на вдъхновение – над 2000 дребосъци от 200 училища в страната, надъхани от забавния Капитан Хигиена, се изправят срещу микробите с цветни моливи, флумастери и боички. Така чрез игра и творчество хлапетата осъзнават колко е важно средата им да е чиста и красива, докато

градят и по-стабилни лични навици в банята и тоалетната. Точно това цели кампанията Хигиена за отличници, провеждана за трета година от Domestos, както и да обедини учители и ученици в чистата мисия и да подобри санитарните условия в учебните сгради.

4г, 2б и 2в са класовете, които печелят с рисунките си вота на публиката и журито в конкурса, но наградата носи блясък за целите им училища. Професионалното почистване на техните тоалетни с Domestos е само началото, което кампанията надгражда отново с творчество – арт колективът Destructive Creation навива ръкави, за да ги преобрази в приятно място, където естетиката е не по-малко важна от хигиената. Съвсем скоро и трите училища ще имат обновени санитарни помещения, така че при тях пролетта да донесе едно истински свежо и чисто начало.