Хюга моменти

Хюга е време за малките неща в живота. Практикува се в Дания от векове, струва 0 стотинки и има хиляди възможности, подходящи както за интроверти, така и за екстроверти. Фокусът тук ни маха далеч от материалното и посочва пътека, която ни казва "намали темпото", независимо дали е за гледане на сериали, печене на сладкиши, или виждане с приятели. Нямате нужда от план или организация – просто една свещ ще ви е достатъчна. Мислим си за добрите хюга моменти благодарение на бира Carlsberg, която ни прави компания, докато разписваме следващите три.

Време за себе си

Моментите в собствената ни компания никога не остаряват. Винаги има една книга, за която все няма време, или сладкиш, който отнема часове, а защо не и медитация на фона на спокойна музика, пъхната в личната ни плейлиста. Междувременно може да се ориентирате и към някоя празна тетрадка, в която след тежък ден или месец да номерирате всички неща, за които да сте благодарни. Понякога всичко, от което имаме нужда, е малко отделено време, в което да обърнем внимание на вътрешния си мир.

Дългите разговори с приятел

Хюга е начин да преминем през трудни моменти и зими, без да се поддаваме на отчаяние, с помощта на семейството и съседите. Социалното общуване е важно, затова си обуйте топлите обувки и идете на гости на най-добрия си приятел или пък го въвлечете в спонтанен видео разговор на по бира. Смело скачайте от тема в тема и неусетно вижте как са минали часове, в които сте преодолели треперенето под лъжичката, обогатявайки се с нещо ново.

Пижамите като прегръдка

Ако пък не сте сами вкъщи, се насочете към най-пухкавата пижама, която имате, сгушете се под одеялото на котки, направете си пуканки и изгледайте всичките 15 сезона на сериала Свръхестествено, сякаш ви е за пръв път. А ако компанията ви не го е гледала, сега е моментът да ги завлечете в света на демони, ангели и духове, докато чаша Carlsberg се поти близо до вас.