Възраждането на Парадайс
на 8 ноември от 22:00
На 8 ноември 2018 в Парадайс, Калифорния, избухва най-унищожителното бедствие в историята на щата. Повреда в електрически далекопровод създава искри, които прерастват в пожар и за часове градът е почти опустошен. Затрогващият документален разказ на Рон Хауърд (Обратна тяга, Красив ум) обаче дълбае далеч отвъд смразяващата статистика. След шокиращи начални кадри на паника и ужас филмът се фокусира върху усилията на местните да построят живота си наново от пепелта с цената на непосилни воля и упоритост. Вместо да съди безотговорността на виновните и безхаберието на политиците, режисьорът хвърля светлина върху човешкото лице на трагедията, сплотеността на една общност в състояние на криза и надеждата за възраждане.
  
Кралицата
на 15 ноември от 22:00
Британското монархическо семейство е вдъхновение за куп игрални сюжети, но те често са обвинявани в манипулация и изопачаване на истината. Затова с интерес очакваме едночасовия документален епос Кралицата, където фактите разказват от първо лице. Филмът следва управлението на Елизабет || – най-дълго властващия монарх в световната история, чрез непубликувани до този момент аудио интервюта с хора, близки до обкръжението ѝ, радиопредавания от фонда на BBC, архивни видео кадри и непоказвани фотографии. Материалите позволяват да видим суверена на Обединеното кралство в непозната за публиката светлина, докато преминаваме през турбулентни десетилетия от британската история и сътресения в кралската фамилия.
Харддискът на бин Ладен
на 17 ноември от 22:00
Десет години след убийството на Осама бин Ладен екип от разследващи журналисти, криминалисти, специалисти по религията и военни експерти анализират наскоро разсекретените дигитални файлове, намерени в скривалището му. Информацията от компютри, мобилни телефони, USB устройства, дигитални и компактдискове е подложена на щателно проучване, зад което започва да прозира комплексната натура на един противоречив ум. Изобилието от домашни клипове, снимки, аудио файлове и лични документи разкрива спекулации за събитията от 11 септември, доказателства за намеренията на бин Ладен да използва религията като оръжие в борбата със Запада и предоставя изключителен достъп до скрити аспекти от личния му живот.

Ловци на вируси
на 22 ноември от 22:00
В момент, когато светът се огъва под напора на втората Covid-19 вълна, дори не ни се мисли за следваща зараза, но специалистите предупреждават, че може би точно сега е моментът. Вероятността за нова пандемия е реална и се влияе от фактори като култура, болести, околна среда и човешка намеса, алармира епидемиологът Кристофър Голдън, чиято експертиза следим с повишено внимание в Ловци на вируси. Той и журналистът Джеймс Лонгман, имал възможност да наблюдава на живо унищожителните последици от разпространението на коронавирус в последната година, потеглят на изследователска мисия в търсене на локациите, обстоятелствата и специфичните условия, които биха могли да отприщят нова здравна криза в съвсем недалечното бъдеще.