Албумът е с елегантен и абстрактен артуърк, съдържа пет кавъра и една оригинална композиция. Ирландката пее на почти идеален италиански, без да говори или познава добре езика и този албум за нея е преди всичко ”певческо усилие”. Тук прибавяме и концепцията за албум с кавъри, към която певицата за първи път посяга. До този момент Рошийн сама пише парчетата, които впоследствие трябва да изпее. В Mi Senti тя съвсем целенасочено поставя вокалните си възможности на изпитание, за което преди това не си е помисляла.

По работата над албума й помага самоотвержено настоящият й партньор и баща на второто й дете – италианецът Себастиано Проперци, който изиграва ролята на учител по синтаксис и правоговор. Албумът е записан в дома на Рошийн и Себастиано в Северен Лондон, впоследствие Еди Стивънс доизглажда звуково нещата във фулъмското си студио, а финалните щрихи са добавени в Ибиса, където е записано и единственото оригинално парче – In Sintesi.

Mi Senti e безобразно летен албум, пропит с красива меланхолия, видима преди всичко в преобразяването на италианските класики. Нежен, крехък, но и някак солиден (като звук), едновременно изплъзващ се, но и достатъчно обемен, за да не бъде изпуснат. Като парче стъкло, моделирано от морски вълни и изхвърлено на брега с нова форма, нов блясък, солено завинаги, и завинаги приютило в гънките си шума на вълните.

Mi Senti се издава на cd и винил от The Vinyl Factory като лимитирана версия (1000 копия), за дигитално сваляне и като колекция от ремикси. За обложката на албума са виновни Ейми Баруел (фотография), Rachel Thomas Studio (сценография) и Studio Pensom.

Mi Senti можете да закупите на roisinmurphymisenti.com