Our London Movie Awards приканва кино феновете по цял свят да изберат ултимативния лондонски филм в четири категории. Коя роматична история е спечелила сърцето на киноманите – Нотинг Хил или пък класиката Наистина любов? Речта на краля ли е най-обичаната драма, а може би Остин Пауърс – любимата комедия? Шерлок Холмс или пък V като вендета е филмът, внесъл повече екшън в кино залите. Номинираните истории прекарват феновете по трасето от Baker Street през Парламента до симпатичните бохемски книжарници.

За да отпразнува магията на киното, Beefeater Gin пуска специална лимитирана бутилка, която улавя духа на Лондон по начина, по който го прави и седмото изкуство, като дизайнът недвусмислено носи отпечатъка на кино индустрията. Посланиците на бранда от своя страна създават 12 коктейла, вдъхновени от номинираните филми – Diamond Fizz, инспириран от Гепи, интерпретация на класиката, наречена Dog’s Nose Negroni, сякаш изскочил от историята в Оливър Туист и други.

"Филмите, номинирани в Our London Movie Awards се оказаха перфектното вдъхновение за серия от коктейли с Beefeater Gin, който по също толкова естествен начин като тези истории носи духа на Лондон в себе си. Асоциациите са навсякъде. Пушени съставки например се използват в Gunpowder Martini – коктейл вдъхновен от V като вендета", разказва глобалният посланик на бранда Тим Стоунс.

Кино темата ще прелее и в тазгодишното издание на световното барманско състезание MIXLDN. Професионалисти от цял свят, включително България, ще забъркват своите авторски коктейли, вдъхновени от английските филми. Родните финали ще се случат в началото на октомври, когато международно жури ще избере българския представител, който ще отпътува за световния финал в Лондон.

Феновете могат да гласуват за номинираните филми тук. Някой от всички гласували ще има шанса да спечели вълнуващо кино пътуване из лондонските локации на емблематичните кино ленти.

Лимитираната бутилка Our London Movie Awards вече е налична в търговската мрежа.