Класическият шпионски трилър на театралния режисьор Доминик Кук връща Бенедикт Къмбърбач в редиците на най-изявените екранни разузнавачи, където попадна за първи път през 2014 с Игра на кодове. Тук войната не е световна, а студена, но героят на Къмбърбач има почти толкова важна мисия, колкото неговият Алън Тюринг седем години по-рано. В разгара на надвисналата ядрена заплаха през 60-те обикновеният бизнесмен Гревил Уин е вербуван едновременно от британското и американското разузнаване да достави свръхсекретна информация, която високо-поставен съветски военен е склонил да разкрие, за да предотврати глобална катастрофа. Сътрудничеството между новоизлюпения таен агент и неговия рускоговорящ съучастник не само дава плодове, ами прераства в истинско приятелство – до момента, в който лоялността и на двамата е подложена на тест на масата за разпити.


Човешкият глас е 30-минутен филм, базиран на едноименната пиеса на Жан Кокто, който беше представен за първи път на фестивала във Венеция тази година и получи възторжени отзиви от критиката. Това е първият англоезичен филм на Педро Алмодовар, както и първият му кратък филм след пълнометражния му дебют през 1978. Човешкият глас разказва за жена, която очаква пристигането на доскорошния си любим край неговите куфари, заедно с тяхното куче, което не разбира, че стопанинът му го е напуснал. Две живи същества, страдащи и дезориентирани от изоставянето на човека, когото обичат. В ролята на жената влиза Тилда Суинтън, а от монолога й буквално струи болката от изоставянето.

Киното, по всичко изглежда, никога няма да се умори от историята за Питър Пан и неговия хлапашки бунт срещу света на възрастните. Поредната пълнометражна версия на приказния сюжет на Джеймс Бари идва с поетичния режисьорски почерк на Бен Цайтлин и бяга встрани от оригинала не само по отношение на епохата, но и на главния герой. Тук това е Уенди – свободолюбиво момиче от малко градче в американския Юг, което един ден решава да последва инстинкта си за приключения и да избяга от еднообразното ежедневие, качвайки се на преминаващ влак заедно с двамата си малки братя. Не след дълго те се озовават на отдалечен остров и се запознават с единствените обитатели – харизматичния Питър и неговата банда непорастващи разбойници.