Приключенията този път обаче няма да останат само в поредната великолепна история, написана от автора. Сега те се превръщат в истинско предизвикателство, което малчуганите и родителите могат да изживеят заедно. В уникалния том, несравним с всичко останало, написано от Роалд Дал, са събрани любимите рецепти на любимия писател на малки и големи.

В книгата ще откриетe петдесет апетитни рецепти, включващи великолепни вкуснотии като топла грахова супа, ароматни спагети с червеи, пухкава бъркана тиня и освежаващ бонбоскоч. Ще се научите да си приготвяте специално меню за почивните дни и ще намерите идеи за рождени дни. Изключително гнусни рецепти предлага още много любопитни кулинарни факти, брилянтни примерни менюта, раздел, в който да запишете любимите си рецепти. Включени са и обичани откъси от любимите книжки от Роалд Дал, както и полезна информация за преобразуването на тегло и течности от една мярка в друга; как да си приготвим среднощна закуска, в случай че се събудим гладни посред нощ; речник на по-малко известните продукти и още много пакостливи идеи.

Ако сте фенове на писателя, със сигурност познавате фермера Бънс, Уили Уонка и семейство Тъпашки. Защо тогава само фермерът Бънс да може да пирува с вкусни понички? Защо само Уили Уонка да може да приготвя горещ сладолед за студени дни? И най-вече защо противното семейство Тъпашки единствено да може да похапва от спагетите с червеи?