Бар Ботаник, Черноморец 28 юли, 35/130лв от bilet.bg
Най-дългото за века пълно лунно затъмнение ще се надвеси над плаж Червенка в 22:30 на 27 юли и ще продължи до 00:13 в съпровод от Основно ветрове, които вадят душата на странни инструменти като хенгдръм и калимба. Тази нощ е (безплатен) преход към феста, който пуква по изгрев слънце на 28 юли с медитация, следвана от йога, масажи, звукова терапия и ритуал по посрещането на нощта. Сурови барчета и хавайско барбекю са менюто за деня (ако не вземете паса за 130лв, включващ и вечеря от шефовете Божана Кацарова, Георги Бойковски и Том Халпин), в арт зоната се редят изкуство, мода и племенни бижута, а през цялото време от 12:00 в събота до 06:00 в неделя звучи "музиката като обединяваща сила", излизаща изпод пръстите на наши хаус/техно артисти като Medo, Shosho и Peppou и гости като мексиканците PAAX . Tulum и хедлайнера SIS от Берлин.
хижа Амбарица, Стара планина 27-29 юли, вход свободен
Пет години след началото на ренесанса на хижата, който фестът спонсорира, тя вече е като оазис насред Троянския Балкан. Да, има и безжичен нет. Следващата стъпка за Амбарица е възстановяването на товарната въжена линия, което ще облекчи коня Борко от задължението да катери 1520-те метра нагоре с тежки строителни материали на гръб. Театър, музика от Таралежков и Ко. и от ученици на цигуларя Марио Хосен, мекици с боровинково сладко, планински коктейли, състезания по цепене на дърва, уроци по танци, занаятчийство и образователни беседи са офертата от домакините, които в замяна молят да пуснем нещо в касичката им. И да дойдем с палатки, понеже легловата база в хижата вече е фраш.
Отманли 27-28 юли, вход свободен
42°25’48.41"N 27°32’21.14"E са GPS координатите, ако сте с кола, но може да хванете и бургаския автобус 5, който спира на метри от фестивалната зона – парк Росенец, познат и като Отманли, на 15км южно от града. Ако всички вече се събрахме, слушайте какво ни чака там в същия този луннозатъмнен уикенд: музика, спорт, работилници, арт инсталации, пълно къмпинг оборудване от хамаци, маси, пейки, огнища и дори дронове, които да събират гледки над трите музикални сцени. Реге, дъб, джънгъл, рага, дръменбейс, хип-хоп и брейкбийт са ключовите думи на 27 юли (с диджеите Target Dog, Happy, Fey и още куп), а на 28-ми Sun Tribe си идва на думата с Muhomor, Shrooms, Tripitale и още агенти, завъртащи пълната палитра транс на фона на светлинно и 3D мапинг шоу. Входът е свободен, но ако всичко дотук ви звучи топ, подкрепете феста с дарение на collectim.com.
Шкорпиловци 27-28 юли, вход свободен
Съчетание от море и планински гори, отдалеченост от други населени места, най-дългата ни плажна ивица – цели 12км, и едно от най-добрите места по Черноморието за сърф, уиндсърф и кайт. Всичко това се реди след името на Шкорпиловци, а най-новият му плюс е, че за втора година става терен за Where We At. Нещата с феста са прости: кацаш за два дни насред това природно разнообразие, за да опознаеш и разнообразието на електронната музика – тази година със Slavi Peev, JVDB, Saffron, Algorithm, Raredub и още толкова местни артисти.
връх Перелик, Родопите 28 юли, вход свободен
Ако заради времето пропуснахте джаза в Южния парк, вземете дозата си в планината край Смолян, където жанрът на импровизациите събира свои хора от 13 години насам. Новото издание на еко феста (защото и той се случва не само за да ни забавлява, а и за да ни научи да пазим повече природата си) кани на една поляна музиканти от девет държави. А именно Мирослава Тодорова и Vivo Montana Brass Band от тук, англо-италианската Hetty & The Jazzato Band, австрийците Turumtay Zaric и сборните формации Ritmos Negros и Kuhn Fu, които сплитат испански, перуански, немски, израелски, турски, британски и наши таланти.

село Тъжа 27-29 юли, вход свободен
"Ела като гост, стани организатор" е мотото на феста, заинатил се да докаже, че алтернативен свят, в който всеки ползва творческия си потенциал за доброто на хората и природата, е възможен. Ето как вече четвърта година в няколко летни дни старозагорското село се пълни с хора, готови да водят безплатни уроци и работилници (този път по психология, валфдорфска педагогика, плетене, йога, медитация, индийски танци, изработка на дървени лъжици) и да свирят и пеят без хонорар (сега се включват например, но и не само, Silent City, Dumbfound и NRG_D). Спането е на палатки, храната – обща, но сготвена с донесени от нас продукти, а усещането за безвремие – гарантирано.