Война световете (1953)
Класика, базирана върху романа на Уелс и легендарната радиопиеса. Войната си има и сравнително неадекватна модерна версия от Стивън Спилбърг, създадена 52 години по-късно, но ние държим на оригинала, дори и само заради носталгичното излъчване на нещо, създадено по времето, когато хората наистина са били склонни да се паникьосат от разказана по радиото приказка.
Средство за унищожение на нашествениците: бактерии

Знаци (2002)

Стилно съчетание между трилър и комедия, в която любимите на всички уфолози житни кръгове в местната нива изправя едно задружно селско семейство срещу крайно недружелюбни извънземни. Филмът си играе с емоциите на зрителите по доста идеен начин, променяйки непрекъснато настроенията си като девойка в пубертета.
Средство за унищожение на нашествениците: вода

Денят на независимостта (1996)
Роланд Емерих никога не е мислил доброто на човечеството и е склонен да го унищожава с повод и без повод в апокалиптичните си ленти. В случая Земята бива нападната от огромни летящи чинии, които искат да ни изтрият от лицето є без право на обжалване. Следва ефектна, компютърно генерирана разруха на всички фронтове.
Средство за унищожение на нашествениците: компютърен вирус

Нещото (1982)

Абсолютна класика на хорър гуруто Джон Карпентър с изумителни за времето си специални ефекти. Персоналът на антарктическа база се сблъсква с кръвожадно извънземно, способно да променя формата си точно както му е кеф и в резултат не е ясно кой е човек и кой подла, инопланетна гад, склонна да закуси с вътрешностите ти. Оцелели и хепиенд няма.
Средство за унищожение на нашествениците: огън

Хищникът (1987)
Извънземен ловец решава, че хората са доста интересен дивеч и започва да колекционира човешки черепи. Поне докато Арнолд Шварценегер не се изнервя от липсата му на ловен билет и не го изкъртва от бой, както подобава на един бъдещ губернатор.
Средство за унищожение на нашествениците: бате Арни