Как изглежда бъдещето без тютюнев дим?

Позитивна промяна постепенно трансформира живота на пълнолетните пушачи и все повече от тях се насочват към бездимните алтернативи на цигарите, които са с намалена вреда. Това сочи Интегрираният годишен доклад на Филип Морис Интернешънъл, който беше представен от компанията в рамките на специално събитие. Напредъкът на науката и мисълта за околната среда и здравеопазването задвижват прогреса в посоката на бъдеще без дим и резултатите са вече налице – около 10% от българските пушачи са се насочили към бездимните продукти на компанията, а 18 млн. от 25-те млн. потребители в световен мащаб, които са направили този избор, са спрели изцяло цигарите.

„Ще положим  усилия да ускорим този процес. Ще продължим да разширяваме портфолиото си с нови продукти по-бързо. Това е посоката и благодарение на науката става възможно. Но за да се случи промяната по-бързо, е необходимо да вървим в една посока заедно и с регулаторите, и с гражданското общество. В други държави има такова обединение и там промяната се случва“, подчертава Демиан Пинтос, генерален мениджър на Филип Морис България. Компанията не само приоритизира здравето на потребителите си, но и се стреми да намали отпадъците след потребление: от тази година 86% от върнатите в централизираните пунктове IQOS устройства се рециклират.

Запознаваме се по-подробно с екологичния въпрос в информационната кампания #ПромениКартинката, която фокусира вниманието ни върху глобалния проблем с неправилно изхвърлените цигарени фасове. Пътуващата изложба на кампанията за втори път обикаля страната, като започна от Велико Търново, след което поема към Габрово, Русе, Видин и Бургас. Информационните пана пристигат и в столицата от 3 май в градинката пред Народния театър. Една от вълнуващите инициативи на кампанията е възобновена и през 2023 година – колаборацията с НАТФИЗ Кръстьо Сарафов. Студентите създават кратки видеоклипове в рамките на курсовата си работа по Социална реклама, с които провокират общественото еко-съзнание по темата с неправилно изхвърлените цигарени фасове.