Прясна емоция
Изпепеляване (2018) на Лий Чанг-Донг. В последните няколко години той ми направи силно впечатление. Никой от приятелите ми не искаше да гледа този филм, но аз имах огромно желание да го преживея и отидох сама. Въпросите след него стоят и до днес в главата ми.
 
Бомба за душата
Горещо препоръчвам Отворени рани (Sharp Objects). Екранизиран по роман и направен толкова детайлно, че буквално ме обсеби. Нямах търпение да гледам всеки следващ епизод. Този криминален сериал може да бъде учебник по кино. Персонажите, които ти влизат под кожата, на пръв поглед изглеждат съвсем нормални хора, но крият болезнени и страшни тайни. Ретроспекциите, заснети толкова майсторски, и начинът, по който са монтирани, те карат да се замислиш дали си добър човек! Актьорската игра, която те издухва, и неочакваният финал… Ако има втори сезон, бих го чакала с нетърпение.

  

Евъргрийните  
Модилиани (2004) и Ван Гог: Пред портите на вечността (2018). Тук съм пристрастна. Може би като художник разбирам гледната точка на главните персонажи, защото начинът, по който те виждат света, е и мой. Но най-разтърсващите и любими за мен са Завръщане (2003) на Звягинцев‚ Пътят (1954) на Фелини, Стик №3 (2004), Пролет, лято, есен зима… и Пролет (2003) на Ким Ки-Дук‚ Великата красота (2013) на Сорентино. Обичам филмите, които ме издигат десет сантиметра над земята. Историите, които имат отворен финал и ме карат да мисля.

В чуждите обувки

Харесвам персонажите с отрицателен знак, въпреки че те никога не са само такива. Привличат ме герои с тайни, психични отклонения, минало и болезнена сетивност. Но за да изиграеш такъв персонаж, трябва да имаш огромен емоционален багаж. Влюбена съм в ролята, която Хоакин Финикс направи в Жокера. Трябва да си изключително луд, за да се въвлечеш в такова предизвикателство, в което има риск да се изгубиш на границата между теб и образа. Искам да играя такива роли.

Предизвикателствата

До края на май месец ще се излъчва Откраднат живот. Много съм щастлива, че цели четири години имах възможността да бъда толкова далечен от мен човек. Трудно е да си положителен образ и да не станеш скучен. А тази година предстои премиерата на игралните филми Чамла на Виктор Божинов и Божоле на Ирена Даскалова. Мисля, че предизвикателствата за мен като актьор започват сега.