Весела: Един от най-великите сериали за мен е Мостът (Bron). Жестоки актьори, сценарий, музика, всичко. Нещото, което най-много ми харесва в него е, че не е задължително винаги да има напълно щастлив край, за да ти хареса и да остави у теб желанието да го гледаш пак и пак. Казвам го, защото обикновено доста преживявам липсата на хепиенд. Тук нещата са такива, каквито са, няма излишни балони. Препоръчвам го с две ръце и подчертавам, че говоря за шведско-датския, не за американския. Друг такъв сериал, който остави траен отпечатък върху мен, е Аферата. Някои казват, че е женски, други – че е предвидим, но аз смятам, че е страхотен. Една история, много гледни точки и невероятен актьорски състав. Аферата показва 1:1 какво означава да си в обувките на другия. Трудно ти е да се идентифицираш с някой от персонажите, защото виждаш през очите на всеки един и ги разбираш напълно; не съдиш. Плакала съм много и на двата сериала, защото виждаш какво означава "голямото можене".
  
Владо: Сериалът, който мога да гледам още много пъти и никога няма да ми омръзне, е В обувките на Сатаната (Breaking Bad). Всеки съставящ го компонент – режисура, сценарий, актьорска игра, музика и художествен екип, е наистина невероятен. Изпълнението на Брайън Кренстън за мен е едно от най-великите актьорски превъплъщения изобщо.

Весела и Владо: В момента гледаме The Queen’s Gambit, по романа на Уолтър Тевис. Все още не сме го изгледали целия, но е много интересен. Разказва историята на малко момиче и любовта ѝ към шаха. В момента е едно от най-гледаните заглавия на Netflix, така че само това ще кажем, за да не развалим удоволствието на някого. Засега оценката ни е 10. Главната актриса Аня Тейлър-Джой е страхотна, а това, че сериалът е в епоха, също много ни грабна. Гледаш и виждаш как всяко нещо е изпипано до последния детайл – музика, костюми, декори. Според нас би се харесал на много различни групи, което е и основният му плюс.


Весела и Владо: С нетърпение чакаме новите сезони на Милиарди, Еуфория, Наследници (Succession) и Короната. Само като гледахме тийзъра на последния, ни побиха тръпки от кеф и вече броим дните. Петият (засега) сезон на Милиарди сякаш не беше толкова грабващ като предишните, но чакаме последните епизоди от него, тъй като заради пандемията така и не са ги заснели. Еуфория беше явление. Зендея сама по себе си беше абсолютно велика. Другите актриси, като започнеш от Хънтър Шафър, Алекса Деми и минеш през Барби Ферейра… стоиш си и зяпаш с отворена уста. Жестока музика, операторско майсторство, костюми, грим, сценарий, въображение. Много бяхме впечатлени. За Короната е ясно, че ще ни пръсне главите. Липсват ни много Клеър Фой и Ванеса Кърби от първи и втори сезон, но сега очакваме с огромно нетърпение появата на Джилиан Андерсън в ролята на Маргарет Тачър. В историята вече се появява и принцеса Даяна. Общо взето, на тръни сме и чакаме. Наследници е страаашен! Почва малко странно и сякаш всички персонажи те дразнят, но лека-полека така те въвлича, че не можеш да се откъснеш. Неслучайно има толкова номинации и награди. С нетърпение очакваме трети сезон. Аз (Весела) чакам от доста време и Историята на прислужницата, а Владо – четвърти сезон на Ханибал, който щеше да е адаптация по Мълчанието на агнетата, но най-вероятно никога няма да излезе, тъй като Джоди Фостър държи правата.

Весела: Има три филма, които са ми оказали огромно въздействие. Това са Великата красота, Американски прелести, Мис Слънчице. Онова, което прави тези филми непробиваеми, е, че на пръв поглед са най-обикновени човешки истории, но са разказани толкова майсторски, че ти се иска да си част от тях.

Владо: Филмът, който мога да гледам всеки ден, е Големият Лебовски. Една от най-великите комедии, феноменален актьорски състав. Всяка реплика е култова, а обстоятелствата, в които са поставени героите, са адски абсурдни и невъобразимо смешни. Лекарство против лошо настроение. И, разбира се, Властелинът на пръстените, за който мисля, че няма нужда от коментар.

Весела и Владо: Филмът, който последно гледах-ме, е документален – Живот на нашата планета (A Life On Our Planet) на Дейвид Атънбъроу. Като всички негови поредици спокойно можем да кажем, че е прекрасен. Виждаш как човекът съвсем не е центърът на света, но прави всичко възможно, за да стане. Впечатли ни с фактите, с музиката, с начина на заснемане, с всичко. След финалните надписи бяхме малко тъжни и с бучки в гърлото. Чудесен, препоръчваме го на всеки.

Весела: Последното представление, което гледах, е Кой се бои от Вирджиния Улф на Едуард Олби с режисьор Стоян Радев в МГТ Зад канала. Много добър актьорски състав + любимата ми пиеса = В.Н.Л. Трябва да се гледа. Следващата дата е 26 ноември.
Владо: Последната постановка за мен беше Всички страхотни неща – моноспектакъл на Бойко Кръстанов в Народния театър, режисьор Владимир Пенев. Нестандартна форма на спектакъл и много интересно и различно превъплъщение на Бойко. Препоръчвам!

Весела: Постановката, в която предстои да играя, е Боклук на Елена Телбис, режисьор Ивайло Христов, със Светлана Янчева и Анастасия Лютова, Театър 199. През 2021 се очаква и дебютът на Петринел Гочев в киното Български кораб потъва с участието на Станислава Николова, Михаил Мутафов, Гергана Змийчарова, малкия Ален Ангелов и др.
Владо: Последната постановка, в която участвам е вече споменатата – Кой се бои от Вирджиния Улф в Зад канала, партнирам си с Ирини Жамбонас, Малин Кръстев и Каталин Старейшинска. През есента на новата година излиза филмът на Мартин Макариев В сърцето на машината. Там сме заедно с Юлиан Вергов, Александър Сано, Христо Петков, Стоян Дойчев и др.