От самото начало не си губи времето и се качва по стълбите на сериозни продукции като Вещицата, На парчета и Морган. Тази година облече натруфена рокля и влезе в ролята на Емма (адаптация от Джейн Остин), а последно ни зашемети като про шахматистката Бет Хармън в минисериала The Queen’s Gambit. Разравяме се повече за епичната ѝ роля, музиката и разбираме защо е отказвала да говори английски в продължение на години.

ПРЕДИ ВЕЩЕРСТВОТО

От малка свиква с честото събиране на багаж, защото маршрутът Аржентина – Англия е редовен в нейния график. Бащата на Аня е от Буенос Айрес, а майка ѝ от Лондон и до 6-годишна възраст постоянният ѝ адрес е аржентинската столица. След като се мести на острова, отказва да говори английски с мисълта, че ако е достатъчно упорита, ще я върнат обратно в Аржентина. Нейният чичо решава да ѝ даде книгите на Хари Потър и така тя бавно разбира, че трябва да се стегне и чрез историята за малкия магьосник научава каквото ѝ е нужно. Когато е на 16, я спират на улицата с предложение от британската модна агенция Storm Management, като това я запознава с хора от филмовата индустрия и така започва да павира пътя си на актриса. През 2014 влиза с малка роля във филма Академия за вампири, но сцената така и не влиза във финалната лента. Не се обезкуражава, защото, когато получава ролята на Томасин в кървавия ужас Вещицата реже не кой да е, а Дисни, за да може след надписите публиката от фестивала Sundance да стане на крака.
  
КРАЛСКИ МАНЕВРИ 
Аня не обича да се подготвя за дадена роля прекалено дълго време. Но когато се среща с Бет Хармън, променя системата си, защото за ден на снимачната площадка прескача от 15-годишна до 21-годишна и за това е нужно сериозно да се запознае със своята героиня. Задълбава във въпроси като "Харесвала ли е някога момче? Каква е била връзката ѝ с нейната майка?". Джой споделя, че е имало период, в който толкова се свързва с героинята си, че когато Бет има лош ден, и тя има лош ден. "Тя не е непременно модерна. Жените все още не са равни, което е нелепо, но през 60-те със сигурност не сме били. Бет не вижда това. Тя дотолкова е наясно със собствения си гений, че не разбира защо някой някога би си помислил, че това, че е момиче, я прави по-малко значима. Но аз трябваше да се отдръпна от идеята за 60-те, за да ѝ позволя да диша като космическото създание, което е", споделя Аня, като се надява сериалът да е като да съживиш спомен, който никога не е съществувал.
 
МУЗИКАЛНА СТРАНА
Освен от филмовото изкуство Аня е силно привлечена от музиката, като пише собствени песни. Не обещава, че ще ги чуем скоро, но музикалният ветеран Джони Флин, който играе Дейвид Бауи в Stardust, вече ги е слушал и силно я подкрепя. Докато снима Емма, с колегата си Калъм Скот за малко да зарежат всички, за да идат на миналогодишния фестивал Гластънбъри, защото, както казва тя, "бяхме отчаяни". Другото, с което много ѝ се занимава, е интериорен дизайн, но бързо забравя за това, защото осъзнава, че има нужда от интериор, който да проектира, а в момента Аня е на етап, в който не живее никъде за постоянно.