Талантът на Пейдж е разпознат отрано, като до 18-годишна възраст вече украсява шкафа си със заслужени награди. Джуно му печели номинация за Оскар, но ролите, заради които го обичаме, са запечатани и във филми като Х-мен, Генезис, а напоследък и в сериала The Umbrella Academy по Netflix. Тук се спираме на факти от живота, които ни отвличат в таланта му за цели три абзаца.

Страст от играта

Успехът идва с ролята на Хейли Старк в Hard Candy, където играе 14-годишно момиче, отвлякло 32-годишен фотограф, след като го примамва онлайн – "едно от най-сложните и обезпокоителни изпълнения за годината", хвалят го критиците. С Джуно Пейдж става един от топ актьорите след 2007, но преди прожекторите да се насочат към него, той самият се протяга към тази кариера за постоянно, след като попада във филма Marion Bridge, но номер 1 в класацията любими ленти завинаги е The 400 Blows от 1959. "Нещото, което харесвам в актьорството, е да мога да се загубя напълно в някой друг. Не ми е толкова приятно, когато ме разпознават." Е, малко е късно за това.

    

Любими вдъхновения
Имената, към които гледа с възхищение, са Пати Смит, Мерил Стрийп и Кейт Уинслет, а начинът да накара стреса да си отиде е по линията на йогата, медитацията и жонглирането. От PETA го забождат на второ място в класация за най-секси вегетарианците за 2014 след Джаред Лето. Пейдж смята, че някога в миналото религията е била нещо красиво, но всъщност е форма, с която се оправдава дискриминацията.

LGBTQ+ пътешествие

През 2014, когато все още се самоопределя като жена, Елиът излиза на повърхностна като хомосексуален и започва да използва активно гласа си в полза на движението. През 2018 се жени за професионалната танцьорка и хореограф Ема Портър, а на 1 декември Пейдж написа в профила си в Twitter: "Чувствам огромна благодарност за невероятните хора, които ме подкрепиха по време на това пътуване. Не мога да започна да изразявам колко забележително е чувството да обичам най-накрая това, което съм, достатъчно, за да преследвам автентичното си аз". Добавя, че чувства радостта си от случващото се много истинска, но в същото време чуплива, като намира трансджендър общността като истински вдъхновяваща. Е, ние също се чувстваме вдъхновени, докато Елиът ни уверява, че това по никакъв начин няма да засегне кариерата му, готвейки се за нов сезон на The Umbrella Academy, където отново го очакваме като Ваня.