ХАРМОНИЧНИ ПЪРВИ СТЪПКИ
"Нямахме приятели и за да си спечелим някакви, подкупвахме с бонбони", разказват за детството си на ръба на Париж, в семейство с гваделупски корени, строга майка и 9 деца, сред които Лоран и Лари са най-малките. Че не са били популярни е учудващо, щом прохождат още на 5 месеца, бързо развиват контрола над телата си и на 9 години вече скриват шапката на съседските деца с първите си хореографии. Без да учат в академия, само с гледане и попиване от улични танцьори, балетисти и хора като Майкъл Джексън, близнаците така задобряват, че започват да печелят състезания и тв формати за таланти във Франция и САЩ и да преподават по света. И така предусещат стъпките на другия, че дори танците им в свободен стил изглеждат режисирани – ефект, който наричат twins style. Отвъд това, от тълпата ги отличава и как се носят: с големи афро прически, наколенки на глезените и панталони със задницата отпред.
СЛЕЗ ОТ СЦЕНАТА, ЗАСЕНЧВАШ МЕ
След като сменят Париж за Ню Йорк, не врати, а цели порти започват да се отварят пред тях: снимат се в десетки музикални видеа, танцуват с Миси Елиът, Меган Трейнър, Big Sean. Най-близо обаче ги държи Бионсе, която се влюбва в движенията им и ги включва в клипове, документални филми за себе си, солови и общи концерти с Jay-Z и дори се заема да ги научи на английски. Химията им е невероятна и всички обожават двамата Буржоа, когато идва шамарът: в последния момент, след месец тежки репетиции за едно турне, Jay-Z задрасква ред от участията на братята с извинението "Твърде силни сте и крадете от светлината ми; ако сте на сцената, никой няма да гледа мен", а после и Бионсе прави същото. Заболява ги, естествено, но схващат идеята: това не е наказание, а комплимент за работата на Les Twins, които вече са се превърнали във фойерверка на шоуто.
ТАНЦЪТ НЕ Е ВСИЧКО
Докато се движат по сцената в насечен синхрон, почти двуметровите близнаци са дръпнати и за рекламни лица на всичко от Rocawear през Benetton и H&M до марки от високата мода. Кино режисьорът Ф. Гари Грей пък им е такъв фен, че от години се чуди как да ги вкара в свой филм, преди най-накрая да ги викне за извънземни в последния Мъже в черно. С това вече е сбъдната детската им мечта да са част от тази вселена, а скоро ще ги срещнем и в друга – новата екранизация на Котките. В това време Les Twins успяват да изтекат и от музикалните платформи със свои парчета, а когато питат Лари какво би правил, ако не беше танцьор, той вади още един коз от ръкава: "Ще готвя. Винаги съм повтарял, че като ми се освободи малко време, ще си отворя ресторант".
Les Twins са в PM с DJ Doncho и Cass на 5 септември от 22:00 с early bird билети по 30лв от клуба