GOT – няколко десетки хиляди фена на Джордж Р. Р. Мартин сигурно биха се плеснали дружно по челата, ако разберат, че някъде по света още съществува човек, който не е наясно с това съкращение. Разшифровката, разбира се, е Game of Thrones – най-популярният роман/сериал на десетилетието, според нашето пристрастно мнение.

TGIF
– оказва се, че това четирибуквие има няколко значения, но сме склонни да се доверим най-вече на гласовитата поп хала Кейти Пери, която крещи до припадък първите букви от израза Thank God It’s Friday в едно от парчетата си все едно от това зависи животът й. Съгласете се – на български е къде-къде по-тромаво да възкликнеш Слава Богу, че е петък!

LOL – изтъркан от ширпотреба израз от чат-терминологията, който буквално значи Смея се на глас (Laughing Out Loud). Вярваме, че за всеки, който го използва, биха подхождали също синонимните фрази Кикотя се, Пуквам от смях и Хиля се като тиква. На нас ни идва да се разплачем, честно.

AKA – чете се като Also Known As (Познат още като) и обикновено се поставя преди нечий псевдоним. Не се сещаме за по-подходящ (и по-абсурден) пример от следното: Символ, познат още като Артистът, известен преди като Принс. WTF, ако позволите?

FAQ
– макар че звучи най-нецензурно от всичко изброено, тази абревиатура всъщност означава Често задавани въпроси (Frequently Asked Questions) и обикновено представлява списък с питания, които се отправят в един общ контекст и спадат към определена тема. Много са полезни, ако искаш да си направиш електронно банкиране, а си нямаш и хал хабер нито от интернет, нито от банки.