Къде сте през уикенда?

Ако си останете тук, печелите. През следващите почивни дни, 8 и 9 юни, две централни софийски зони се изпълват с хора, храна, питиета, музика и щандове с българска стока за кеф на малки, големи и техните домашни любимци. Модерен градски събор? Да, даже два.
БАКХУС STREAT FEST
Женски пазар, 10:00-22:00
С три думи: гурме на открито. С повече: всичките ви хранително-вкусови предпочитания, скупчени удобно на едно място. За трети път фестът затваря част от Женския пазар и с билети от 5 до 25лв (според броя дни и хора в компанията) ви пуска на територията си, където хлапетата подскачат на надуваем замък, джазът прелива в парти сет, а вие компилирате мулти-култи меню по свой вкус от 60+ добри заведения, вносители и производители на храни и напитки. StrEAT е, така че, разбира се, ще има и улични хапки – от гиозите на японския ресторант Hamachi-ni до пита сандвичи в духа на Близкия изток от новия Hummusbar на Графа. Околосветският тур продължава например през азиатския Lili Pham, тайландския Royal Thai, турския Turquoise и мексиканската Takoteka, а околобългарската разходка – през ресторанта на хотел Рила в Боровец и прогресивната БГ кухня на прохождащия софийски Кармаре. Можем да продължаваме така до безкрай, но ако вече сте сити, почерпете се със сладолед (на щанда на I SCREAM го замразяват пред очите ви), полейте го с коктейл (поп-ъп баровете са много), сложете в торбата по нещо за вкъщи (от хляб до барчета сушено месо) и елате утре пак.

MISH MASH FEST: SUMMER EDITION
Градина зад Националната библиотека, 10:00-20:00
Наричат го "празник на таланта и добрия вкус" и вероятността и вие да го намерите за такъв е голяма – няма шанс да не откриете нещо по своя мярка, щом щандове на Mish Mash базара разпъват над 50 български марки от всички категории. Освен накъдрено бельо, Beti Bones сега показва и нова линия нощници и бодита, докато в съседство се запознаваме с веселите чорапи на Take a Step, незадържащите пясък плажни кърпи на Lemonical и какви ли не още аксесоари – от чанти през "мигли" за кецове до бижута от метал, дърво или керамика. Белите фланелки на Кръгче застават до тези на Almost a Brand с илюстрации от млади артисти, а липсите в гардероба си допопълвате с дизайни на още 7 бранда. Поп-ъп картички, ароматни свещи, дизайнерска посуда, чиста козметика, чай, растения, детски книжки и играчки са останалото, около което кръжат големите, докато малките се забавляват например с театрални интерпретации върху поредицата за Лиско Лис на издателство Рибка. Да – освен пазар, има програма от концерти, стендъп, уроци по ботаника, свирене на инструменти и още, която да ви държи тук цял уикенд, а енергоснабдяването е грижа на щандовете за сладки хапки и разхладителни глътки.