Има хиляда причини да харесвате този ресторант, но от 7 май стават хиляда и една. Тогава на големия екран върху стената на новата му зала ще гледаме филма Кутия за обяд. Отсега си облизваме пръстите в очакване тази кино-вечеря да е първата от много.

Залата е истинска красавица. Доскоро използвана за склад на ресторанта, в момента е най-уютната стая в къщата на Шишман 12. Ако сте повече, дългата висока маса, обградена от жестоки (но удобни) столчета с кожена тапицерия е вашата ложа. Другата ни любимка тук е ниска, тежка, кръгла и точна за четирима – при това стои близо до огромния прозорец към вътрешния двор, който само чака лятото да го отвори от край до край. Не че къде ще седнете е най-важното, но храната и виното в Lavanda са изпитани и няма какво да ги обсъждаме – както в останалите, и в тази зала може да ги консумирате на воля по всяко време на деня.

Да минем към киното. Духът му кръжи на този адрес от времето, когато в къщата живееше Бунюел (ресторантът имаме предвид). Сега се надяваме прожекциите да станат редовни, защото в града няма друго място за подобна терапия – да гледаш хубав филм, докато хапваш леко (и нешумолящо) предястие и отпиваш от първата си чаша вино. След финалните надписи сервират втората, заедно с вечерята. Цяло пиршество струва 38лв, започва в 19:00 и продължава докато ви е сладко (и разнищите изгледания филм до дъно, ако приличате на нас). Местата са само 25-30, така че първо резервирайте и елате 15-20 минути преди началото, за да ви настанят и да отворят бутилката. Приятно гледане, добър апетит и наздраве!

Lavanda е на Шишман 12
За резервации: 0882 249 740