Wrong Xmass-Bazaar 2021
18 декември, 12:00-22:00, двора на Wrong Bar
Миналата година екипът на Wrong Bar се спотаи за коледните празници, които преминаха тихо, кротко и без допълнителен екшън в двора. Грешка, която тази година обещават да поправят. Заканват се, че връщането към коледните традиции ще настъпи с гръм и трясък (цитираме ги дословно) и нямаме нищо против да проверим какво са ни приготвили. Тематични напитки (греяно вино на корем), подходящи за близки и роднини подаръци (хендмейдъри, художници и всякакви други арт хора) и вкусно хапване (принципно там винаги е вкусно – ако не сте опитвали от пържените им картофи с подправки и чесън, направо тичайте). Екипът на Wrong Bar ни уверява и че всички пандемични мерки са спазени, а това, че ще празнуваме приближаването на Коледа в двора, е още по-вълнуващо.
ЧУДОвищна Коледа в бар Петък
3 декември, 19:00, бар Петък
Имаме бар + Коледа + книга и това, скъпи приятели, е едно жестоко комбо. Кремена Димитрова е виновникът за съществуването на сборника Коледно чудо, който събира на едно място Андрей Велков, Иван Владимиров-Нав, Жечка Георгиева, Иван Димитров, Благой Д. Иванов, Рене Карабаш, Мария Касимова-Моасе, Петър Крумов, Велина Минкова, Владимир Полеганов, Владислав Тодоров и Соня Тодорова. Представянето на една по-различна Коледа ни очаква в бар Петък, където можем да гарнираме литературата с питиета. „Това е сборник с лични чудеса, отвъд клишетата и представите за Коледа в смисъла на погачи, елхи и подаръци. Авторите, които си дават задочна среща тук, са толкова различни като език и теми, като изказ и емоция, като подход към темата, че аз лично изпадам в дълбок екстаз от силата на тези ярки авторски гласове. И колкото и различни да са те, има нещо, което ги обединява, и то е безкомпромисната вяра, че чудото винаги е отвъд човешките представи, че надскача понятийния ни и мисловен апарат, че ни спохожда въпреки скепсиса, че има различни проявления, че ни владее със силата на своята необяснимост точно толкова, колкото се учудваме всеки път, когато чуем да проплаква детето, раждащо се от утробата на жена”.
Mish Mash Fest – Xmas is coming
11-12 декември, площад Славейков

Добре познаваме всички отминали издания на Mish-Mash Fest, затова единственото, което можем да ви кажем за настоящото е, че Коледата владее! Очакваме дълги шарени сергии, отрупани с всевъзможни авторски предмети, с които да зарадваме близки, приятели и нас самите (подаръците от мен за мен обикновено са с най-високата успеваемост). Това, че базарът се разпъва в сърцето на града, е допълнителен плюс и абсолютен стимул за добро настроение и коледна атмосфера. Brace Yourselves, Christmas Is Coming!
Коледен базар Капана В София
1-31 декември, B:EAT
Опааа, изненада! Всички обичаме духа на Коледния базар в Пловдив и всяка година скачаме по колите, за да прекараме един ден в разходки по сергийките, но ето че тази година организаторите на Капана са се съюзили с приятелите си от B:EAT и са решили да ни зарадват с „голям коледен сюрприз“. Радостта ескалира, защото базарът продължава цял месец със специалната селекция на B:EAT от бургери, сандвичи, салати, скари, пушени и печени меса и… абе, сещате се. Организаторите на Капана пък се включват с различни красоти, изработени от български майстори, „модерни занаятчии“, както самите те казват, както и автори на бижута и облекла, и производители на храни и напитки. „Ще ни познаете по красивата коледна украса, уютните дървени къщички, аромата и духа на най-топлия празник Коледа!” Да, участваме!
IN&OUT x Relovved Chаrity Bazaar
11-12 декември, Kitchen 59
Тук основната ни коледна мисия няма да е да се веселим, а да помогнем. По Коледа хората обичат да говорят за чудеса, ето ви възможност да се впишете във вайба с участието ви в такова. IN&OUT x Relovved се обединяват в името на Дима, който страда от тежка форма на детска епилепсия и има нужда спешно от нашата помощ. Как да я предоставим? Като разгледаме гардеробите на някои известни личности, които ще ги отворят за нас. Ще избираме нови и секъндхенд дрехи от всякакви ценови диапазони (обещанието е, че всеки ще открие по нещо), а приходите ще отидат за поредната добрина (казваме „поредната“, защото не чакаме Коледа да звънне на вратата, за да се включим в подобни инициативи, надяваме се и вие). Събитието ще е приятно, спокойно, kids, dogs & men friendly, както се шегуват самите организатори.
Немски Коледен Базар София – Deutscher Weihnachtsmarkt Sofia
19 ноември – 21 декември, Градска градина
Ако случайно не сте минавали оттам скоро, да, Коледното градче е отворено всеки ден от 11:00 до 22:00. Очаква ни аромат на греяно вино, щолен, вурстчета и някои други кулинарни изненади. Както всяка година и този път ще открием ръчно изработени подаръци, коледна декорация, свещи от пчелен восък, плетива и много други подходящи за подаряване неща. Ще напълним очите с коледен дух и стомаха с топло вино и ще го живеем тоя живот, защото идват празници.