Едната от включените книги е Коледно чудо, тематично за празника. В сборника фигурират разкази от български автори, сред които са Владислав Тодоров, Иван Владимиров – Нав, Жечка Георгиева, Иван Димитров, Благой Д. Иванов, Рене Карабаш, Мария Касимова – Моасе, Петър Крумов, Владимир Полеганов и много други. Второто попълнение към домашните ни библиотеки е книга от поредицата Europa, посветена на най-младата читателска аудитория на Колибри и представяща най-новите и най-интересните тенденции в съвременната европейска литература.
Инициативата се осъществява по идея на Иван Шишиев и Екатерина Калугина от Етюд-и-те на София, а книгите са специален жест от издателството. Държим очите си на четири за красивите подаръчни кутии и току-виж сме се сдобили с интересно четиво, с което да запълним свободното си време покрай празниците.
За да направим търсенето по-интересно, няма да издаваме всички локации, само с намигане споделяме, че Алеко Константинов се е върнал от Чикаго с книжни придобивки, а Пенчо и Петко Славейкови са оставили писането настрана, за да почетат нещо ново.