Конференция за ролята на спорта в преодоляването на неравенствата между половете

В края на месеца, на 28 март, Френският институт в България и Bioderma обединяват сили, за да представят конференция дискусия Може ли спортът да допринесе за преодоляването на неравенствата между мъжете и жените?

Спортът може да изглежда като привилегировано място за насърчаване на равенството между мъжете и жените. Каква обаче е реалността? Тази година предстоят Олимпийските игри в Париж 2024, те полагат значителни усилия за постигане на равенство между мъжете и жените спортисти, участващи в игрите. Как обаче най-малките спортни структури успяват да избегнат възпроизвеждането на традиционните модели и да се осмелят да променят нагласите?  Това е само един от многото въпроси, чиито отговори търсим заедно по време на обедната дискусия.

В дискусията се срещаме с Даниела Дашева, заместник-министър на младежта и спорта, Браим Аннур, двукратен световен шампион по френски бокс – САВАТЕ, и Никол Абар, бивша професионална футболистка, представителка на асоциацията Egal Sport. Модератор на дискусията е Карин Околие, бивша българска спортистка, състезаваща се в леката атлетика. Събитието е част от Олимпийската и Параолимпийската седмица, която се провежда от 25 до 29 март в училищата.

Конференцията е със симултанен превод на френски/български. Започва в 12:00 до 13:30, а входът е свободен.