Лени Кравиц акостира в Бургас на 6 август

Предстоящо турне на Лени Кравиц Blue Electric Light Tour за 2024 идва в България. На 6 август звездата акостира в Бургас на Морската гара за едно зашеметяващо шоу. Новината идва само дни след като той бе награден със собствена звзда на Алеята на славата.

В последните години Бургас се превърна в една от най-горещите музикални дестинации за летните месеци, затова не се изненадваме, че тази година там ни чака Кравиц.

Новият му, 12-и студиен албум Blue Electric Light е експлозивен и романтичен и предлага вдъхновяващ и дълбок соул рокендрол. Той е вълнуваща колекция от песни, която надгражда имиджа му на истински феномен. Не просто в музиката, но и в изкуството и културата със своите много творчески лица – музикант, автор на песни, продуцент, актьор, автор и дизайнер.

В албума талантите на Кравиц като автор, продуцент и мултиинструменталист се проявяват за пореден път. Той пише и изсвирва повечето инструменти в записа сам или с помощта на дългогодишния си китарист Крейг Рос. Резултатът са 12 песни, които прескачат от жанр в жанр, напомнят ни за класическото му звучене, но и ни изненадват с елементи от съвремието. Сами се уверяваме в това на 24 май, когато албумът ще е достъпен за всички.

Припомняме си водещия сингъл на албума TK421, който излезе още през октомври и започваме обратното броене за един от най-очакваните концерти в страната това лято.

Билетите тръгват в продажба на 25 март.